Momentul prăbușirii MiG-ului a fost filmat. Ce s-a văzut pe camerele de supraveghere

Ioana Bucur 03.03.2022, 08:28
Momentul prăbușirii MiG-ului a fost filmat. Ce s-a văzut pe camerele de supraveghere

O tragedie a luat opt vieți, miercuri seara, după ce un avion militar și elicopterul ridicat de la sol pentru a-l căuta s-au prăbușit, în județul Constanța. Ministerul Apărării Naționale a confirmat că pilotul aeronavei și cei șapte militari de la bordul elicopterului au decedat. Este considerat cel mai grav accident aviatic din istoria armatei române, pe timp de pace. Momentul prăbușirii MiG-ului a fost filmat. Ce s-a văzut pe camerele de supraveghere montate în zonă.

Cel mai grav accident aviatic din istoria armatei române, pe timp de pace

Opt militari români și-au pierdut viața, miercuri seara, în județul Constanța. În jurul orei 20:00, o aeronavă de tip MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei apierdut legătura radio cu turnul de control, iar câteva minute mai târziu a dispărut de pe radar, în apropierea localităților Cogealac şi Gura Dobrogei.

„Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbuşită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

La scurt timp după, un elicopter IAR-330 Puma a fost ridicat de la sol pentru o misiune căutare-salvare, cinci militari și doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române fiind trimiși să descopere care fusese soarta avionului dispărut. Elicopterul s-a prăbușit, membrii echipajului fiind găsiți decedați în zona localităţii Gura Dobrogei.

Momentul prăbușirii MiG-ului a fost filmat

Pilotul avionului era căpitanul Costinel Iosif Niţă, în vârstă de 31 de ani. Avea peste 570 de ore de zbor, din care 420 pe pe MiG-21 LanceR.

„Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanţa, şi-a pierdut viaţa. Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanţa continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Avionul s-a prăbușit în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită. Momentul prăbușirii MiG-ului a fost filmat de camerele de supraveghere montate în zonă, unele chiar în gospodăriile oamenilor. În imagini pe poate observa cum aparatul de înregistrat tremură ca în timpul unui cutremur puternic, iar apoi cerul este luminat.

Ministerul Apărării Naționale a transmis că toate „aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbuşirilor”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...