Momentul în care Klaus Iohannis a cerut demiterea lui Raed Arafat. Totul a fost făcut public de un fost premier

Stan Filon 14.11.2021, 14:41
Momentul în care Klaus Iohannis a cerut demiterea lui Raed Arafat. Totul a fost făcut public de un fost premier

Președintele Klaus Iohannis a cerut demiterea secretarului de Stat Raed Arafat! Un fost premier al României a venit cu detalii din culise și spune și motivul pentru care a trecut peste solicitarea președintelui și l-a păstrat, totuși, în funcție pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Klaus Iohannis a cerut demiterea lui Raed Arafat

Cel care a rupt tăcearea a fost Ludovic Orban, fostul premier al României. Acesta a vorbit deschis atunci când a fost invitat la o emisiune de televiziune. Fostul președinte al PNL a recunoscut că șeful statului, Klaus Iohannis, i-a sugerat să-l demită pe Raed Arafat, însă acesta a refuzat.

Ludovic Orban și-a motivat și decizia. A spus că Raed Arafat este foarte implicat în acest sistem, care de fapt a fost cumva construit în jurul său și este destul de greu să fie scos din schemă. Orban a spus că ar fi durat cam 3-4, poate 6 luni să fie numit cineva competent în locul lui Arafat, ceea ce însemna o perioadă foarte mulgă de timp.

Klaus Iohannis a cerut demiterea lui Raed Arafat
Klaus Iohannis a cerut demiterea lui Raed Arafat

”Când a construit sistemul l-a făcut astfel încât să depindă foarte mult de el”

”Dacă îl demiteam pe Arafat și ne prindea pandemia fără el ar fi fost foarte complicat de a reacționa rapid. Așa e construit sistemul. Când a construit sistemul l-a făcut astfel încât să depindă foarte mult de el”, a spus Ludovic Orban la emisiunea Insider, de la Prima TV.

Orban a spus că dacă l-ar fi demis pe Raed Arafat și România s-ar fi confruntat cu o urgență în care ar fi murit chiar și o singură persoană, el ar fi fost răspunzător, așa că a ales să-l mențină pe Arafat în funcție.

Rețelele de socializare sunt pline acum de mesaje care cer înlăturarea lui Raed Arafat din sistem, iar mulți sunt cei care îl fac direct răspunzător pentru stuația sanitară în care se află acum țara, în plină pandemie de coronavirus.

Mulți dintre contestatarii săi de acum însă sunt, poate, cei care ieșeau în stradă în urmă cu ceva timp pentru a-l susține pe Raed Arafat, după ce acesta și-a dat demisia din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, în semn de protest față de proiectul de reformă a sistemului sanitar susținut de Guvernul Boc. Protestele pro-Arafat s-au transformat atunci rapid în proteste împotriva lui Traian Băsescu, care s-a văzut nevoit să bată în retragere și să retragă proiectul sanitar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...