Momente unice la Eforie. Turiștii au format un lanț uman ca să-i salveze pe salvamarii care obosiseră

Andrei Cezar 04.08.2020, 19:12
Momente unice la Eforie. Turiștii au format un lanț uman ca să-i salveze pe salvamarii care obosiseră

”Salvați-i pe salvatori” este mott-oul pe care turiștii aflați astăzi la plajă în Eforie Nord l-au pus în aplicare și s-au mobilizat pentru a le da o mână de ajutor salvamarilor. Aceștia din urmă au intrat în apă pentru a-l salva pe un bărbat aflat în stare de ebrietate, care a fost luat de curenți.

Turișii i-au salvat pe salvamari, la Eforie Nord

Valurile mari și curenții foarte puternici aproape că i-au dovedit și pe cei 3 salvamari intrați în apă pentru a-l scoate pe bărbat la mal. Aceștia s-au luptat din răsputeri să-l îl aducă în siguranță, însă apa mării îi trăgea către larg. La un moment dat, sleiți de puteri, salvatorii nu mai puteau înainta spre mal. Turiștii aflați pe plajă au realizat gravitatea situației și, dând dovadă de prezență de spirit, au format un lanț uman aproape până la geamandură pentru a-i ajuta pe salvamari. Oamenii au reușit, într-un final, să-i scoată la mal pe cei patru bărbați.

“O persoană în stare de ebrietate a intrat în mare, a ignorat toate semnele salvamarilor, a fost luată de curenţi şi se ducea în larg. Au intrat trei salvamari după el, nu a cooperat în niciun moment cu aceştia, nu a vrut să i se pună tubul de salvare, să vină în siguranţă la mal. Salvamarii s-au chinuit să îl aducă la ţărm, între timp au obosit. Oamenii de pe mal s-au mobilizat şi au făcut un lanţ uman şi i-au scos şi pe salvamari şi pe persoana în stare de ebrietate”, a declarat pentru News.ro șeful Serviciului Salvamar din Eforie, Gheorghe Vătămănescu.

Steag roșu arborat pe plajă

În stațiunea Eforie este arborat steagul roșu. Acest lucru indică faptul că oamenii nu au voie să intre în apă din cauza pericolului de înec la care se expun. Mulți turiști, însă, ignoră sfaturile salvamarilor și intră în mare fără să se gândească la ce s-ar putea întâmpla,  ajungând, astfel, în situații asemănătoare cu cea prezentată mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe