Momente emoționante cu jucătoarea ucraineancă Elina Svitolina. Ce s-a întâmplat la finalul partidei cu rusoaica Anastasia Potapova 

Sorin Barbu 02.03.2022, 10:22
Momente emoționante cu jucătoarea ucraineancă Elina Svitolina. Ce s-a întâmplat la finalul partidei cu rusoaica Anastasia Potapova 

Războiul din Ucraina provoacă tensiuni și multe emoții și în lumea sportului. Elina Svitolina și-a șters lacrimile și a învins-o în primul tur al turneului de la Monterey pe rusoaica Anastasia Potapova. La finalul partidei, jucătoarea din Ucraina a anunțat că toți banii pe care îi va câștiga la competiția din Mexic îi va dona armatei din țara sa.

Elina Svitolina, salut cu mâna la inimă și mesaj emoționant

Elina Svitolina a fost una dintre sportivele din Ucraina care a cerut ajutor pentru țara sa încă din primele clipe ale atacului armatei din Federația Rusă. Nu s-a mulțumit doar să vorbească și a donat bani fundațiilor caritabile din Ucraina.

A luat atitudine și în plan sportiv. Înainte de debutul turneului de la Monterey a amenințat că nu se prezintă la arenă dacă sportivii din Rusia și Belarus vor concura sub însemnele și steagul Rusiei. Organizatorii au fost de acord cu toate doleanțele ei, iar Svitolina a fost de acord să o înfrunte pe Anastasia Potapova, o sportivă din Rusia aflată pe locul 81 în clasamentul mondial.

Duelul a fost fără probleme. Sportiva din Ucraina a jucat în forță, cu mare ambiție și s-a impus în două seturi 6-1, 6-2, iar la final a salutat cu mâna la inimă. Fanii au aplaudat-o și au strigat mesaje prin care i-au arătat că sunt alături de Ucraina.

„Mâna la inimă! Svitolina le transmite fanilor cât de mult înseamnă pentru ea susținerea lor”, a spus, emoționat, comentatorul partidei.

„Am o misiune pentru ţara mea. Toate primele pe care le câştig aici vor ajunge la armata ţării mele. Vă mulţumesc pentru susţinere”, a spus Svitolina, de pe teren, la finalul partidei, îmbrăcată într-un tricou în culorile naţionale ale Ucrainei.

Elina Svitolina se află pe locul 15 WTA și a câștigat doar din tenis peste 21 de milioane de euro.

ATP şi WTA au indicat, într-un comunicat, că sportivii din Rusia și Belarus vor putea continua să participe la turnee, dar doar sub drapel neutru.

Urmăriți Impact.ro și pe