Ucraineanca Elina Svitolina a acceptat să participe la turneul din Mexic. Ce decizie au anunțat organizatorii în privința sportivelor din Rusia

Sorin Barbu 01.03.2022, 15:37
Ucraineanca Elina Svitolina a acceptat să participe la turneul din Mexic. Ce decizie au anunțat organizatorii în privința sportivelor din Rusia

Sunt tot mai multe tensiuni în sportul mondial după ce armata Federației Ruse a atacat Ucraina și s-a intrat în ziua a șasea de război. Ucraineanca Elina Svitolina a amenințat că nu juca meciul cu Anastasia Potapova din Rusia, în cadrul turneului WTA 250 de la Monterrey. Până la urmă organizatorii au făcut anumite concesii și sportiva a anunțat că se va prezenta la startul competiției.

Elina Svitolina a acceptat să înfrunte o sportivă din Rusia

Elina Svitolina este foarte afectată de războiul din țara natală și a protestat înaintea primul meci al turneului din Mexic. A spus că nu va intra pe teren în duelul Anastasia Potapova din Rusia.

„Nu voi juca mâine la Monterrey şi niciun meci împotriva vreunei jucătoare ruse sau belaruse până când organizaţiile noastre nu vor lua decizia necesară”, a explicat ea pe reţelele sale de socializare.

Svitolina și-a dorit ca sportivii din Rusia și Belarus să nu poată participa la această competiție decât dacă nu vor concura sub însemnele și drapelul țării lor. Organizatorii au făcut mari eforturi să o convingă să joace și până la urmă  i-au îndeplinit solicitările.

„Toate cerințele mele au fost îndeplinite. Personalul responsabil de organizarea meciului a confirmat că toate steagurile și celelalte simboluri care indică Rusia vor fi înlăturate în timpul meciului”, a declarat Elina Svitolina, potrivit sport.ua.

Anastasia Potapova a avut o reacție pe rețelele sociale în momentul în care a aflat că Svitolina nu vrea să joace.

„De regulă, chiar şi în copilărie ne alegem propria cale de dezvoltare. Chiar şi când eram copil, visam să joc tenis fără să aleg un meci, o ţară sau un partener de joc. E greu să explic politicienilor că pentru mine nu există adversar din nicio ţară, lupt pentru victorie, să-mi fac cel mai bun joc al meu, pentru rezultatul meu. Din păcate, acum noi, sportivii profesionişti, devenim în esenţă ostatici ai situaţiei actuale.

A juca tenis este alegerea şi visul nostru, zilnic ne antrenăm şi încercăm constant să fim mai buni. Îmi pare rău, dar, deşi habar nu am de politică, sunt împotriva suferinţei, lacrimilor şi războiului. Pacea uneşte lumea şi toată lumea ar trebui să rămână umană în ea. Şi copiii ar trebui să continue să viseze”, a fost mesajul transmis, pe Instagram, jucătoarea din Rusia.

Elina Svitolina se află pe locul 15 în clasamentul WTA și a câștigat din tenis peste 21 de milioane de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe