Momente de panică în Kiev. Sute de oameni fug îngroziți spre adăposturi, în timp ce alarmele îi avertizează că trupele ruse sunt aproape

Sorin Barbu 25.02.2022, 13:09
Momente de panică în Kiev. Sute de oameni fug îngroziți spre adăposturi, în timp ce alarmele îi avertizează că trupele ruse sunt aproape

Ucraina rezistă tot mai greu atacului ordonat de Vladimir Putin, început acum o zi și jumătate. Kievul este una dintre țintele principale, iar tancurile ruse au intrat deja în oraș. Populația este foarte speriată, iar o filmare arată momentul în care sute de oameni fug, îngroziți, spre un adăpost, când aud alarmele sunând.

Locuitorii din Kiev, speriați de atacurile rușilor

A fost o noapte albă în Kiev, un oraș atacat furibund de trupele Federației Ruse și unde alarmele au sunat foarte des. Oamenii s-au adăpostit în buncăre și în stațiile de metrou. Azi dimineață au încercat să se întoarcă la activitățile normale, dar este foarte greu. O filmare arată momentul în care sute de oameni o rup la fugă spre o stație de metrou unde se adăpostesc, de teama unui atac de artilerie sau aviatic. Sirele par să sune neîncetat și sporesc senzația de spaimă.

https://twitter.com/i/status/1497160548789727277

O echipă de jurnaliști din Turcia a surprins momentul momentul în care alarmele au început să sune și în gara din Kiev. Oamenii s-au grăbit să se adăpostească, iar din filmare se vede că au ales tot o zonă dintr-o stație de metrou, unde s-au înghesuit temători.

Situația în oraș este foarte tensionată. Oamenii au filmat un tanc rusesc, în zona Obolon, care efectiv a trecut peste o mașină din trafic. Ca prin minune, șoferul a scăpat cu viață, dar a fost greu scos din mormanul de fiare.

Autoritățile i-au îndemnat pe ucraineni să se înarmeze cu cocktailuri Molotov și să-și apere țara. De altfel au fost multe dovezi că militarii ruși nu s-au limitat doar la obiective militare și au atacat și multe zone locuite doar de populația civilă. Pierderile de vieți sunt foarte mari.

Armata din Ucraina încearcă să facă față situației și au apărut foarte multe filmări cu soldați ruși care au fost uciși în urma ripostei sau care au fost reținuți.

Urmăriți Impact.ro și pe