Momente de groază în Giurgiu. Un acoperiș al unui bloc a ars pe o suprafață de 300 mp. Cum s-a întâmplat tragedia

Elena Avramescu 15.04.2021, 11:30
Momente de groază în Giurgiu. Un acoperiș al unui bloc a ars pe o suprafață de 300 mp. Cum s-a întâmplat tragedia

Un acoperiș al unui bloc a ars în Giurgiu. Un incendiu a izbucnit la acoperişul unui bloc de locuinţe din municipiul Giurgiu, care a ars puternic, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. Cauza se pare că a fost un scurtcircuit electric la un bec, după cum a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Un acoperiș al unui bloc a ars în Giurgiu

Astfel că un număr de 25 de locatari au fost evacuaţi de echipajele de pompieri şi jandarmi sosite la scurt timp la faţa locului.

În seara zilei de miercuri, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un bloc de locuinţe situat pe Bulevardul Mihai Viteazu. Acesta s-a manifestat violent în podul clădirii cu patru etaje şi s-a extins la acoperiş. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o cisternă şi o ambulanţă SMURD. Aceştia au constatat că în blocul respectiv este o singură scară locuită, cealaltă fiind în construcţie.

Echipajele de pompieri şi jandarmi au intervenit imediat pentru evacuarea tuturor locatarilor şi îndepărtarea acestora din apropierea clădirii, ca măsură de siguranţă. Un număr de 25 de persoane au fost evacuate. O femeie care locuieşte la parterul blocului, în vârstă de 71 de ani, a fost evaluată de echipajul SMURD şi a rămas sub supravegherea echipei medicale până la finalul intervenţiei pentru că îi crescuse tensiunea arterială şi se putea deplasa doar cu ajutorul unui cadru din metal, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Un acoperis al unui bloc a ars in Giurgiu
Un acoperis al unui bloc a ars in Giurgiu

Întreaga intervenţie de localizare şi stingere a incendiului s-a făcut prin exteriorul blocului, cu ajutorul unei autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, şi prin scara interioară a blocului. În plus, acţiunea de stingere a incendiului a fost extrem de grea şi a durat până la patru ore până ce s-a reușit lichidarea focarelor pentru că focul se extindea extrem de rapid din cauza vântului care bătea la rafale cu viteze de 52 de kilometri la oră.

În plus, pompierii aflaţi la maxim 15 metri în aer, pe platforma mobilă a autospecialei de intervenţie la înălţime, au avut de furcă atât cu focul, cât şi cu vântul care făcea să fie cuprinşi din când în când în valul de fum.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...