Incendiu puternic la firma fostului ministru al Transporturilor! Ce au găsit pompierii la fața locului. De la ce ar fi izbucnit focul

Stan Filon 03.04.2021, 12:39
Incendiu puternic la firma fostului ministru al Transporturilor! Ce au găsit pompierii la fața locului. De la ce ar fi izbucnit focul

Un incendiu de proporții a cuprins o hală din Craiova care aparține fostului ministru al Trasporturilor, Radu Berceanu. În hala respectivă era, de fapt o fabrică de piscine, iar pagubele sunt însemnate. Anchetatorii au deschis o  aanchetă pentr stabilirea cauzelor care au dus la izbucnirea incendiului.

Incendiu devastator la fabrica lui Radu Berceanu

S-a dat alarma sâmbătă dimineața, după ce un incendiu de proporții a cuprins o hală de 400 de metri pătrați în care Radu Berceanu construia piscine. Toată zona în care se află societatea comercială a fost cuprinsă de un fum negru, gros. Pompierii au sosit la fața locului, însă incendiul se manifesta deja pe aproape toată suprafața clădirii respective. Pompierii care au intervenit pentru stingerea flăcărilor au fost nevoiți să acționeze cu efective sporite din cauza riscului de extindere.

”În total au fost 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autoplatforme de intervenție lucru la înălțime, o descarcerare și o ambulanta. Intervenția a durat aproape o oră și 30 de minute, cu posibilitatea de propagare la birouri și camera unde erau depozitate câteva tuburi de oxigen”, a declarat Florin Cocoșilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.

Incendiu devastator la fabrica lui Radu Berceanu
Incendiu devastator la fabrica lui Radu Berceanu

Pagubele sunt însemnate

Incendiul a devastat hala, însă, din fericire, nu sunt victime umane, deoarece muncitorii nu se aflau la serviciu. Pagubele materiale sunt însemnate însă, iar fostul ministru al Transporturilor va fi nevoit să-și calculeze pierderile.  În urma lichidării incendiului, pompierii au declanșat o anchetă. Din primele verificări, se pare că incendiul a fost produs în urma unui scurtcircuit electric. Un cablu electric s-a defectat.

”În urma incendiului au ars: acoperișul pe aproximativ 400 mp, instalația de ventilație, instalație electrica, două matrițe piscine, două matrițe minipiscine, trei piscine și un aer conditțonat (unitatea exterioară). Datorită temperaturii pe o suprafață de 100 mp au fost deteriorate geamurile. A fost salvat restul halei de producție în suprafață de 2000 mp”, a mai spus Cocoșilă.

Radu Mircea Berceanu este un politician român retras de ceva timp din activitate. A fost membru al Camerei Deputaților între 1990 și 2004, senator în legislatura 2004-2008 ales în județul Dolj pe listele Partidului Democrat și în legislatura 2008-2012 ales în același județ din partea Partidului Democrat-Liberal. De asemenea, Radu Berceanu a făcut parte din guvernele Călin Popescu-Tăriceanu și Boc II, fiind Ministru al Transporturilor. Radu Berceanu a fost decorat în anul 2000 de către președintele Franței, Jacques Chirac, cu „Ordinul Național de Merit” în grad de Cavaler.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI