Moment important în cariera lui Ianis Hagi. Va fi antrenat de un fost jucător al Barcelonei

Andrei Cezar, Cosmin Chelu 18.11.2021, 12:08
Moment important în cariera lui Ianis Hagi. Va fi antrenat de un fost jucător al Barcelonei

Ianis Hagi va avea în scurt timp un nou antrenor. După plecarea lui Steven Gerrard la Aston Villa, Rangers și-a găsit tehnician și este la un pas să bată palma cu un fost jucător al Barcelonei. Potrivit presei britanice, olandezul Giovanni van Bronckhorst urmează să o preia pe campioana Scoției.

Ianis Hagi va fi antrenat la Rangers de un fost  jucător al Barcelonei

Giovanni van Bronckhorst negociază de sâmbătă cu oficialii lui Rangers posibila sa venire la campioana Scoției, iar în cel mai scurt timp se așteaptă ca cele două părți să ajungă la o înțelegere.

“Clubul este încrezător că va ajunge la un acord joi”, notează publicația britanică The Guradian. Primul meci pe care van Bronckhorst îl va susține în calitate de ”principal” al campioanei Scoției ar putea fi 25 noiembrie, în Europa League. Rangers urmează să o întâlnească atunci pe Sparta Praga, echipa lui Florin Niță, goalkeeper-ul naționalei.

Pe 21 noiembrie, Rangers are și un meci intern, de Cupa Ligii, cu Hiberian, însă este foarte puțin probabil ca van Bronckhorst să stea pe bancă la această partidă.

Ultima oară, Giovanni van Bronckhorst a antrenato pe Guanghzou R&F, echipa din prima ligă a Chinei, în 2020. Până la experiența din Asia, van Bronckhorst a mai pregătit-o pe Feyenoord, atât la seniori cât și la U21.

Fostul internațional olandez este familiarizat cu prima ligă a Scoției. El a evouluat ca jucător chiar pentru Rangers în perioada 1998 – 2001. Ulterior a jucat la Arsenal, FC Barcelona și Feyenoord. Giovanni van Bronckhorst s-a retras din activitatea în vara lui 2010.

Giovanni van Bronckhorst
Giovanni van Bronckhorst

Ianis Hagi, aproape de un transfer în Premier League

Odată cu plecarea lui Steven Gerrard la Aston Villa, i-au crescut și șansele lui Ianis Hagi de a face pasul către cel mai vizionat campionat al lumii. Presa britanică anunță că antrenorul englez, a cărui nouă echipă se află pe locul 16 în Premier League, este gata să aducă alături de el câțiva jucători pe care i-a antrenat în trecut. Printre aceștia se află și mijlocașul român.

Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe, a avut un impact major la Rangers în ultimul sezon, când echipa a câștigat titlul de campioană. Hagi și-a respectat numele, contribuind la 15 goluri în 27 de meciuri jucate.

Polivalența românului este ceva ce Gerrard își dorește să aducă la Villa, el jucând atât ca extremă stânga, cât și ca mijlocaș ofensiv, pe lângă poziția sa clasică de extremă dreapta”, scriu jurnaliștii de la Talksport.

Urmăriți Impact.ro și pe