Prețul lui Ianis Hagi, stabilit de calculator. Cât trebuie să ceară scoțienii pentru el

Andrei Cezar 17.11.2021, 13:33
Prețul lui Ianis Hagi, stabilit de calculator. Cât trebuie să ceară scoțienii pentru el

Ianis Hagi este unul dintre cei mai talentați tineri jucători români. În ultima perioadă, s-au vehiculat mai multe nume importante de cluburi care își doresc să îl transefere pe mijlocașul lui Rangers. Pentru a-i stabili prețul exact, scoțienii au apelat la o metodă inedită: i-au calculat prețul cu ajutorul unui soft.

Rangers i-a stabilit prețul lui Iansi Hagi cu ajutorul unui program pe calculator

Iansi Hagi trece printr-o perioadă dominată de incertitudini, atât la echipa de club, cât și la națională. Antrenorii care l-au pregătit până mai ieri –  Steven Gerrard și Mirel Rădoi – au plecat de la echipele pe care le antrenau, iar până în acest moment nu li s-au găsit înlocuitori.

”Stevie G” a făcut pasul către Premier League, acolo unde a preluat-o pe Aston Villa, echipă care ocupă în prezent locul 16 în campionatul Angliei, iar Mirel Rădoi a părăsit naționala, după încheierea preliminariilor pentru CM 2022.

Chiar și în aceste condiții, Ianis Hagi rămâne un jucător extrem de tentant pentru marile cluburi din Europa. Cele mai recente informații din presa internațională arată că mijlocașul în vârstă de 23 de ani ar putea ajunge, în scurt timp, chiar sub comanda fostului său antrenor, Steven Gerrard

Fiul legendarului Gheorghe, Ianis poate fi un alt jucător care ar putea să guste fotbalul din Premier League. A avut un impact mare la câștigarea campionatului de Rangers, sezonul trecut, și se ridică la înălțimea numelui.

Versatilitatea românului este un lucru pe care Gerrard dorește să-l adauge la Villa. Acesta a jucat atât mijlocaș lateral stânga sau dreapta, cât și mijlocaș ofensiv. Hagi a devenit un jucător-cheie în angrenajul echipei lui Gerrard”, au scris jurnaliștii de la Talk Sport.

Cât costă, de fapt, Ianis Hagi

Rangers i-a fixat prețul lui Ianis Hagi. Scoțienii l-au evaluat pe internaționalul român cu ajutorul software-ului Transfer Room, pe care îl folosesc mai toate cluburile din Scoția. Potrivit jurnaliștilor de la Daily Record, Ianis Hagi are o cotă de piată de 7,6 milioane de lire sterline, ceea ce înseamnă aproximativ 9 milioane de euro.

Mijlocașul român se află pe locul doi în clasamentul celor mai scumpi jucători de la Rangers. Acesta este depășit doar de nigerianul Joe Aribo (25 de ani), care are o cotă de 7,9 milioane de lire sterline, adică 9,5 milioane de euro.

Un alt site specializat în evaluarea cotei de piață a jucătorilor este Transfermarkt. Aici, Ianis Hagi este cotat la 6,5 milioane de euro.

Ianis Hagi, pe lista lui Jose Mourinho, la AS Roma

Formația din capitala Italiei și-a manifestat recent interesul pentru serviciile mijlocașului, iar din iarnă jucătorul român ar putea ajunge sub comanda lui Jose Mourinho, la AS Roma. Rangers nu pare dispusă să îl cedeze pentru o sumă mai mică de 20 de milioane de euro.

Dacă este un jucător pe stilul lui Jose Mourinho? Nu sunt sigur. Dar dacă li se oferă acea sumă de bani, o vor accepta. 17 milioane de lire sterline pentru un jucător de un asemenea calibru este o sumă wow, bați palma. Dacă acest transfer se va concretiza pentru 17 milioane de lire sterline, aș fi puțin surprins”, a spus Danny Mills, fost fundaș în Premier League, pentru Football Insider.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe