Mohammad Munaf a încălcat legea în prima zi după eliberare. Complicele lui Hayssam la răpirea jurnaliștilor români în Irak, prins cu focuri de armă

Stan Filon 07.07.2022, 09:50
Mohammad Munaf a încălcat legea în prima zi după eliberare. Complicele lui Hayssam la răpirea jurnaliștilor români în Irak, prins cu focuri de armă

Mohammad Munaf a încălcat legea în prima zi după eliberare! Irakianul condamnat pentru terorism în cazul răpirii jurnaliștilor români în Irak a fost eliberat condiționat din închisoare, însă a încălcat legea la scurt timp. Polițiștii au fost nevoiți să recurgă la armamentul din dotare, pentru a-l opri pe bărbat. Acesta avea 15 zile la dispoziție pentru a părăsi teritoriul României, după ce a fost eliberat din închisoare.

Mohammad Munaf a încălcat legea în prima zi după eliberare

Mohammad Munaf este un nume foarte cunoscut în România fiind implicat alături de sirianul Omar Hayssam în răpirea a trei jurnaliști români în Irak. Bărbatul a fost condamnat într-un final la 10 ani de închisoare pentru faptele sale, iar recent a fost pus în libertate, după ce a ispășit 7 ani de detenție. Acesta avea la dispoziție 15 zile pentru a părăsi teritoriul României.

Cu toate acestea, bărbatul cu cetățenie irakiană și americană nu s-a grăbit să plece din România. În schimb, a consumat alcool, după care s-a urcat la volan și a gonit nebunește prin București. Polițiștii rutieri au încercat să-l oprească, însă acesta nu a oprit la semnalele oamenilor legii. Irakianul a fost urmărit de polițiști, care au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, pentru a-l face pe acesta să oprească. După ce au fost trase mai multe focuri de avertizare, Mohammad Munaf a decis că este timp să-și încheie cursa. Polițiștii au descoperit faptul că acesta era sub influența băuturilor alcoolice și nu avea nici permis de conducere.

Mohammad Munaf a incalcat legea in prima zi dupa eliberare
Mohammad Munaf a incalcat legea in prima zi dupa eliberare

Condamnat pentru terorism, alături de Omar Hayssan

Mohammad Munaf a fost condamnat în lipsă la 10 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat la acuzația de terorism. A jucat rolul de ghid pentru jurnaliștii Ovidiu Ohanesian, Sorin Mișcoci și Marie Jeanne Ion, în timpul unei vizite făcute în 2005 de președintele Traian Băsescu în Irak. Cei trei jurnaliști au fost răpiți de așa-ziși teroriști, împreună cu Munaf. S-a cerut suma de 4 milioane de dolari pentru răscumpărarea lor și nu se știe dacă a fost făcută plata, deoarece dosarul a fost secretizat pentru 50 de ani.

Cert este că cei patru au fost eliberați, iar procurorii l-au acuzat la scurt timp pe Mohammad Munaf și pe Omar Hayssam de terorism. Munaf a fost adus în țară în 2015, pentru a-și ispăși pedeapsa. Dacă Munaf a fost eliberat recent, Hayssam este încarcerat în Penitenciarul Mărgineni și are de executat o pedeapsă de 23 de ani și patru luni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...