Scene incredibile în Botoșani. Un șofer, urmărit de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să abandoneze baxuri cu ţigări de contrabandă

Elena Avramescu 13.10.2021, 11:27
Scene incredibile în Botoșani. Un șofer, urmărit de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să abandoneze baxuri cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au urmărit un şofer care nu a oprit la semnale, suspectul fiind depistat ulterior pe un câmp, în timp ce încerca să abandoneze mai multe baxuri cu ţigări de contrabandă. Conform unui comunicat de presă transmis miercuri de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, se pare că suspectul a fost prins în timpul unei acţiuni desfăşurate în ziua precedentă.

Un șofer, urmărit de poliţiştii de frontieră

În cadrul acţiunii, lucrătorii noştri au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism marca Opel, care se deplasa dinspre localitatea Truşeşti către localitatea Ştefăneşti, judeţul Botoşani. Întrucât şoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, aceştia au pornit în urmărirea vehiculului în cauză, găsim notat în comunicat, potrivit Agerpres.

Astfel că suspectul, un cetăţean român în vârstă de 36 de ani, a fost condus ulterior la audieri.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 1.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă (…) şi în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor prin care fapta a fost săvârşită, au spus reprezentanţii STPF Botoşani.

Un sofer, urmarit de politistii de frontiera
Politisti de frontiera

Ce au găsit poliţiştii de la Frontieră în portbagajul unui bolid de lux

Un bărbat a vrut să iasă din România cu aproape jumătate de milion de lire sterline, iar banii au fost găsiți de polițiști în portbagajul bolidului de lux pe care îl conducea acesta. Se pare că șoferul voia să părăsească țara luni, 6 septembrie.

Însă marele lui ghinion a fost că a trebuit să se oprească la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu pentru a prezenta toate formalitățile de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară. Atunci oamenii legii au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și au descoperit nu mai puțin de 483.740 de lire sterline. Banii erau ascunși în cutii din carton, lipite cu bandă adezivă.

Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în portbagajul mașinii au fost descoperite mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, în sumă de totală de 483.740 lire sterline, găsim notat într-un comunicat de presă transmis de polițiști.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...