Români înjunghiați în Franța, în urma unui atac rasist. De ce atacatorul a vrut să-i ucidă

Ioana Bucur 15.12.2020, 21:02
Români înjunghiați în Franța, în urma unui atac rasist. De ce atacatorul a vrut să-i ucidă

Români înjunghiați în Franța, în plină stradă! Bărbatul care a fost la un pas să îi ucidă a mărturisit că a fost un atac rasist. Ce le-a spus polițiștilor, în momentul în care a fost prins.

Români înjunghiați în Franța, în urma unui atac rasist

Atac rasist cumplit. Trei români înjunghiați în Franța au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost atacați, în plină stradă, de un individ pe care nu îl cunoșteau. Potrivit presei franceze, incidentul șocant ar fi avut loc sâmbătă seara, în Antony, Hauts-de-Seine, un orăşel cu peste 60.000 de locuitori situat în suburbiile sudice ale Parisului, când un bărbat cu probleme psihice a înjunghiat trei trecători, pe stradă. Două dintre cele trei victime ar fi cetățeni români. Unul dintre ei a fost transportat de urgență la spital, în stare critică, însă medicii au reușit să îl stabilizeze.

Potrivit informațiilor apărute în presă, ar fi vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani și o femeie, a cărei identitate nu a fost dezvăluită și care, la momentul redactării știrii, marți, 15 decembrie, era încă internată pe secția de Terapie Intensivă. Cea de-a treia victimă, în vârstă de 59 de ani, este de asemenea internată în spital.

Ce le-a spus atacatorul polițiștilor, în momentul în care a fost prins

Incidentul a fot catalogat de reprezentanții Parchetului din Nanterre o tentativă de crimă „din cauza rasei, etniei și religiei”, potrivit portalului BFM Paris. Individul care i-a înjunghiat pe români cu o violență ce i-a șocat până și pe anchetatori, fără să fi fost provocat, a mărturisit că a vrut să îi omoare pentru că i-a auzit vorbind o altă limbă și pentru că ar fi romi.

„Am vrut să îi omor pentru că sunt romi. Am vrut să îi ucid pe romii ăștia”, a spus atacatorul, un bărbat cu probleme psihice, imediat după ce a fost prins de oamenii legii.

Bărbatul a fost arestat și urmează să fie judecat la Nanterre. Până în acest moment, autoitățile din Franța nu au dezvăluit nici numele agresorului nici pe cele ale celor trei victime.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...