Modificarea făcută de companiile aeriene. Poți fi pus să plătești suplimentar dacă nu ești atent la asta

Ana Anitoiu 12.08.2022, 15:40
Modificarea făcută de companiile aeriene. Poți fi pus să plătești suplimentar dacă nu ești atent la asta

Companiile aeriene au făcut o modificare căreia trebuie să-i acorzi atenție dacă nu vrei să plătești suplimentar. În cazul în care nu iei în considerare acest detaliu poți ajunge să pierzi din banii destinați altor cheltuieli din vacanță, din cauza obligației de a achita o taxă în plus la aeroport.

Ce modificare au făcut companiile aeriene

Mai exact, potrivit celor mai recente modificări afișate pe site-urile oficiale ale companiilor ariene se observă schimbarea măsurii bagajelor acceptate. Unii dintre operatori au redus dimensiunile admise.

Astfel, înainte de a-ți face bagajul, este recomandat să verifici rezervarea biletului de avion, pe care este menționată mărimea bagajelor pe care le poți transporta fără costuri suplimentare. În caz contrar, va trebui să plătești în plus pentru a-ți trece bagajul la cală.

Conform regulamentului internațional al aviației civile, bagajele de mână ale pasagerilor unui avion nu trebuie să depășească greutatea de 10 kilograme fiecare.

Modificarea facuta de companiile aeriene
Companiile aeriene au facut o modificare. Foto: unsplash.com

Ce dimensiuni ale bagajelor de mână sunt permise

La bordul aeronavelor sunt permise bagaje de mână de diferite dimensiuni, în funcție de compania aeriană cu care călătorești. Blue Air și Tarom impun același măsurători pentru lungime, lățime și înălțime. Adică 55cm x 40cm x 20cm.

Pe de altă parte, Wizz Air și Rayanair au redus dimensiunile bagajelor de mână cu aproximativ 10 centimetri. Prima impune dimensiuni de până la 40cm x 30cm x 20cm, iar cea de-a doua, de până la 40cm x 20cm x 25cm.

Ce obiecte sunt permise în avion și ce este interzis să ai în bagajul de mână

În avion, ai voie să ai: dispozitive precum un laptop sau un aparat de fotografiat; pernă, medicamente; cel mult un cartuș de țigări și chiar alcool, cu condiția ca acesta să fie cumpărat din magazinele duty-free.

Pe de altă parte, în avion sunt interzise unele obiecte. De exemplu, nu poți lua un termometru, iar substanțele lichide pe care vrei să le transporți nu trebuie să depășească 100 de mililitri fiecare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...