O tânără a fost prinsă la vamă cu 100 de gloanțe în bagaje. Unde voia să le ducă

Ana Anitoiu, Alexandru Teodorescu 08.11.2021, 17:52
O tânără a fost prinsă la vamă cu 100 de gloanțe în bagaje. Unde voia să le ducă

O tânără s-a ales cu dosar penal după ce a fost prinsă la vamă cu 100 de gloanțe în bagaje. Autoritățile au reținut-o pentru 24 de ore și urmează să o prezinte magistraților. Iată unde voia să ajungă femeia cu muniția ce i-a fost confiscată.

Unde voia să ducă tânăra cele 100 de gloanțe din bagajele ei

Tânăra, în vârstă de 24 de ani, din județul Botoșani, ar fi încercat să introducă ilegal în țară cele 100 de gloanțe de calibru 12 prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II. Polițiștii de frontieră i-au sesizat pe cei de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Cele 100 de gloanțe au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. A fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. Tânăra, care voia să ajungă cu gloanțele acasă, în județul Botoșani, a fost reținută pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața magistraților și să fie luate și alte măsuri, dacă se impun.

O tanara a fost prinsa la vama cu 100 de gloante in bagaje. Unde voia sa le duca
Gloantele au fost confiscate

Migranți ascunși pe osiile unor semiremorci

Polițiștii de frontieră întâlnesc numeroase tentative de ilegalități. Duminică, polițiștii de frontieră din Giurgiu au depistat trei afgani și un pakistanez care au călătorit ascunși pe osiile unor semiremorci din Turcia până în România.

Cetățenii străini au fost descoperiți în timpul unor controale ce au fost făcute asupra a două autocamioane, dintre care unul era condus de un cetăţean ucrainean în vârstă de 43 de ani, iar celălalt de către un cetăţean român în vârstă de 26 de ani.

„Şoferii transportau conform documentelor de însoţire a mărfii, jante auto încărcate din Turcia pentru Letonia, precum şi granule de cauciuc, încărcate din Turcia, destinate unei societăţi comerciale din ţara noastră.

În urma controalelor preliminare efectuate asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au depistat ascunse, pe osiile celor două semiremorci, patru persoane de sex masculin fără documente de identitate asupra lor”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Ce au spus cetățenii străini după ce au fost descoperiți

Potrivit polițiștilor de frontieră, bărbații străini care au fost găsiți au vârste între 18 și 20 de ani. Aceștia au spus că s-au ascuns pe osiile semiremorcilor autocamioanelor în timp ce se aflau în Turcia. Cei trei tineri au precizat că şoferii nu i-au văzut și că plănuiau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate ascunse, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea, precum şi şoferul ucrainean şi mijlocul de transport pe care îl conducea, au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, au mai transmis autoritățile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...