Moarte tragică pentru un copil de 3 ani, din Hunedoara. Cum a ajuns în râul Cerna

Elena Avramescu, Diana Dumitrache 26.04.2021, 12:32
Moarte tragică pentru un copil de 3 ani, din Hunedoara. Cum a ajuns în râul Cerna

Moarte tragică pentru un copil de 3 ani. Un copil și-a găsit sfârșitul în apele învolburate ale Cernei, în timp ce se juca. Astfel că o banală joacă s-a transformat într-o adevărată tragedie. Tatăl său a privit neputincios cum micuțul a fost luat de apă, fără să-l poată ajuta cu nimic.

Moarte tragică pentru un copil de 3 ani

Duminică seara a fost sesizată Poliția Municipiului Hunedoara cu privire la faptul că, un copil în vârstă de 3 ani a dispărut în apa râului Cerna, din localitatea Topliţa,.Tragedia s-a petrecut atunci când un copilul a murit înecat, la scurt timp după ce s-a dezechilibrat și a căzut, fiind luat de apă fără ca tatăl său, cu care se afla pe mal, să-l mai poată salva, a informat, luni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Incidentul nefericit a avut loc duminică seara, trupul copilului fiind recuperat, din albia râului, la miezul nopţii, la circa doi kilometri de locul în care a dispărut.

La fața locului s-a deplasat de urgență patrula de siguranță publică ce se afla în serviciu pe zona rurală, dar și o echipă operativă din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara. Astfel s-a solicitat în regim de urgență deplasarea la fața locului a unui echipajul SMURD și a reprezentanților ISU Hunedoara, pentru căutări.

Moarte tragica pentru un copil de 3 ani
Moarte tragica pentru un copil de 3 ani din Hunedoara

„Minorul s-a dezechilibrat, a căzut în apă şi a fost luat de apă”

La scurt timp după, pompierii au desfăşurat un dispozitiv de căutare a minorului cu sprijinul polițiștilor, jandarmilor și sătenilor iar la miezul nopții, trupul micuțului a fost găsit în apa râului, la circa 2 km de locul în care a dispărut.

Pompierii au desfăşurat un dispozitiv de căutare a minorului cu sprijinul poliţiştilor, jandarmilor şi sătenilor. În jurul orei 00,00, trupul micuţului a fost găsit în apa râului, la aproximativ doi km de locul în care a dispărut. După culegerea primelor informaţii, poliţiştii au stabilit că minorul era însoţit de tatăl său când s-au deplasat pe malul râului Cerna, unde copilul a început să se joace, aruncând pietre în apă. La un moment dat, minorul s-a dezechilibrat, a căzut în apă şi a fost luat de apă, tatăl neputând să îl mai salveze, a spus ISU Hunedoara.

Trupul neînsuflețit al copilului a fost preluat de medicii legişti pentru a se efectua necropsia şi a se stabili cauza decesului. În aceste momente poliţiştii continuă cercetările în acest caz, pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs acest incident.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...