Mitică Popescu, înmormântat cu onoruri militare. Dezvăluirea făcută de Florin Zamfirescu despre el VIDEO EXCLUSIV

Alexandru Catalan, Ana Anitoiu 06.01.2023, 16:19

Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare, vineri, în Cimitirul Bellu din București. Florin Zamfirescu, care i-a fost prieten, a făcut o dezvăluire despre regretatul actor, care a murit marți, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din Capitală.

Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare

Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare. La ceremonia funerară au fost prezenți aproximativ 300 de oameni, printre care s-au numărat și membri ai galeriei rapidiste, în contextul în care regretatul actor a iubit echipa de fotbal Rapid, dar și colegi de breaslă, precum Florin Zamfirescu, Magda Catone și Marian Râlea.

Slujba a durat aproximativ o oră, iar regretatul actor a fost înmormântat cu o pălărie neagră – accesoriu îndrăgit de Mitică Popescu, pe care îl purta adesea. Artistul își va dormi somnul de veci în același cavou ca și regretata sa soție, actrița Leopoldina Bălănuță. Mormântul actorului se află foarte aproape de cele ale regretaților Ion Dolănescu și Anca Parghel.

Înainte de înmormântarea ce a avut loc la Cimitirul Bellu din București, sicriul lui Mitică Popescu a fost depus, joi, în foaierul Teatrului Mic, acolo unde prietenii, apropiații, dar și persoane care l-au îndrăgit au avut ocazia să îi aducă un ultim omagiu.

Florin Zamfirescu, dezvăluire despre Mitică Popescu

Florin Zamfirescu, care a vorbit la telefon cu regretatul actor cu puțin timp înainte ca acesta să se stingă din viață, a făcut o dezvăluire despre Mitică Popescu.

„Mitică Popescu a fost un mare actor. Nimeni nu știe cum era el ca actor și ca om. Spre exemplu, puțini știu că dansa foarte bine. Era asemenea lui Fred Aistaire! Avea multe talente.”, a spus Florin Zamfirescu.

„Ultima oară am vorbit cu el exact cu șapte zile înainte de ea muri. L-am sunat să văd ce face de Revelion, era 27 decembrie. Mi-a spus că este la Elias, a avut o sincopă și că o să fie bine. A plecat fără să-și ia Rămas bun, ca să zic așa.

Pe mine m-a șocat bruschețea, faptul că s-a petrecut așa fără preambul, bine, el era bolnav pentru că era în vârstă. Era singur, se plângea de singurătate. Nu știu ce urmași are, știu că are un văr sau mai curând nepot actor, la Târgoviște”, spunea Florin Zamfirescu înainte de înmormântare.

Mitică Popescu a jucat o perioadă îndelungată la Teatrul Mic din București, în numeroase spectacole, și a avut roluri memorabile în cinematografie. Printre altele, actorul l-a interpretat pe Cocoșilă în „Moromeții”.

Regretatul actor Mitică Popescu a mai jucat în filme precum: „Vânătoarea de vulpi”’ (regia Mircea Daneliuc, 1980), ecranizare a romanului „Nişte ţărani” de Dinu Săraru; „De ce trag clopotele, Mitică?’” (regia Lucian Pintilie, 1981) și „Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu, 1993).

Urmăriți Impact.ro și pe