Adevăratul motiv pentru care Florin Zamfirescu a ales să se retragă. Mărturie emoționantă a marelui actor

Badea Violeta 20.12.2022, 17:19

Florin Zamfirescu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de la noi din țară, a decis să se retragă de pe scenă. Vestea i-a întristat teribil pe fanii săi. Mulți dintre ei s-au întrebat ce l-a determinat pe celebrul actor din telenovela „Inimă de țigan” să ia această decizie. Iată răspunsul!

De ce s-a retras Florin Zamfirescu de pe scenă

Florin Zamfirescu a anunțat că părăsește scena definitiv. Îndrăgitul actor român s-a pensionat la 70 de ani. Din păcate pentru fanii săi, acesta este hotărât să nu mai urce niciodată pe scenă.

Inițial, „Nea Gigi Dumbravă” din telenovela „Inimă de țigan” a precizat că vrea să se odihnească mai mult și să se îngrijească de sănătatea sa, mai ales că a renunțat și la vicii la un deceniu de la infarct. Însă, adevăratul motiv pare să fie altul. Iată de ce s-a retras, de fapt, Florin Zamfirescu.

„Am copiii care mă satisfac prin ce fac ei. Ambii sunt actori, deși eu nu i-am îndrumat sub nicio formă să facă asta. I-am lăsat pe ei să ducă mai departe tradiția. Calitatea unui artist e dată de opera lui, nu de longevitatea lui, că, dacă trăiește 98, 100 de ani, e cel mai mare actor. Păi, nu e.

După 80 de ani, un actor nu mai știe ce joacă, o face cu ajutorul căștilor în urechi, nu știu de ce se mai duce. Și noi am fost tineri și ne uitam la cei bătrâni, care nu mai pleacă. Dar n-am zis niciodată cuiva. Eu respect oamenii bătrâni.

M-am uitat în timp, cum au murit marii actori, Cotescu, la 54 de ani, cum a murit Amza Pellea, la 53, George Constantin, tot la 50 și ceva de ani. Eu am jucat până la 70. Era cazul să mă opresc, nu să arăt că sunt mai grozav decât ei, pentru că nu sunt”, a declarat celebrul actor pentru Playtech Știri.

Citește și Cum l-a cucerit Corina Chiriac pe Florin Zamfirescu în facultate. Asemănarea dintre fosta sa colegă și celebra Brigitte Bardot. „O, Doamne cum arăta ca și studentă.” EXCLUSIV!

Florin Zamfirescu vorbeste despre scandalul cu hartuirea studentelor de la UNATC
Florin Zamfirescu

Ce planuri are de Sărbători

În cadrul aceluiași interviu, îndrăgitul actor a dezvăluit și ce planuri are de sărbători. Florin Zamfirescu a mărturisit că anul acesta va petrece Crăciunul și Revelionul acasă. Alături îi va fi soția, Daciana, la adresa căreia are numai cuvinte de laudă.

„Nu mai plecăm nicăieri de sărbători, e iarnă, avem o casă plăcută, facem focul în sobă. Soția gătește, eu nu sunt în stare să fac decât ouă prăjite sau cartofi prăjți.

Daciana e o minune de fată, e medic. Suntem foarte fericiți împreună. Mănânc normal, nu am pretenții. Nu sunt gurmand, de Sărbători mănânc mai puțină carne, mai puțin alcool, aproape deloc”, a declarat actorul pentru aceeași sursă.

Florin Zamfirescu, acum în vârstă de 73 de ani, a mai fost căsătorit de trei ori, înainte de a fi împreună cu Daciana. Prima oară a fost cu mama fiului său, Vlad, de care a divorțat la 25 de ani.

Ulterior, actorul a cunoscut-o pe Valeria Sitaru, cea care i-a dăruit o fată, pe Ștefana. De asemenea, Florin Zamfirescu a fost căsătorit și cu Cătălina Mustață, tot actriță. Mariajul lor a durat 21 de ani.

Citește și Florin Zamfirescu a renunțat la țigări și la băutură, la 10 ani de la infarctul suferit: ”Cu alcoolul nu m-a văzut nimeni amețit. Mai beam trei beri sau țuică”. EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...