Mitică Dragomir nu o duce rău deloc. Are trei pensii speciale care aduc bani frumoși. Cât încasează acesta lunar

Ana Anitoiu 06.10.2020, 09:43
Mitică Dragomir nu o duce rău deloc. Are trei pensii speciale care aduc bani frumoși. Cât încasează acesta lunar

Mitică Dragomir nu o duce rău deloc. Are trei pensii speciale ce îi aduc bani frumoși. S-a aflat cât încasează lunar.

Pentru ce primește Mitică Dragomir trei pensii speciale

Mitică Dragomir, cu numele din buletin Dumitru Dragomir, în vârstă de 74 de ani, are trei pensii speciale. El a condus Liga Profesionistă de Fotbal aproape 20 de ani și a fost pus de Gabriela Firea pe lista PSD pentru Consiliul General al Bucureștiului, înainte de alegerile locale 2020.

O pensie specială pe care o primește Mitică Dragomir, de aproximativ 7.500 de lei pe lună, este cea de fost parlamentar. El a avut două mandate de deputat al Partidului România Mare (PRM).

Mitică Dragomir primește o a doua pensie specială în calitate de fost angajat al Ministerului de Interne (MAI). Motivul pentru care o primește pe a treia este neclar, pentru că nu a fost nici magistrat, nici Avocat al Poporului și nu a deținut vreo funcție prevăzută cu pensie specială.

Mitică Dragomir nu o duce rău deloc. Are trei pensii speciale care aduc bani frumoși. Cât încasează acesta lunar

Câți bani încasează Mitică Dragomir în fiecare lună

Astfel, conform declarației sale de avere, citată de Newsweek.ro, Mitică Dragomir câștigă, din cele trei pensii ale sale, 206.400 de lei pe an. Asta înseamnă că încasează 17.200 de lei pe lună. Adică echivalentul a 3.500 de euro.

Mitică Dragomir a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în ianuarie 2019, pentru luare de mită. Tribunalul București l-a găsit vinovat că a primit o șpagă de 3 milioane de euro de la trustului RCS&RDS, ca să-i favorizeze câștigarea contractului pentru transmiterea meciurilor de fotbal din campionat. Însă, sentința nu este definitivă, iar el a făcut recurs.

În timpul comunismului, Mitică Dragomir a făcut speculă cu obiecte ce nu se găseau în România, la cea vreme. El aducea cu avionul, blugi, cafea, videouri, congelatoare și bijuterii. Pentru a le trece da vamă se folosea de calitatea sa de șef al clubului Miliției. Apoi, obliga angajații să cumpere, la suprapreț.

În anul 1990, după Revoluție, Mitică Dragomir a fost arestat preventiv și a stat închis până în luna august. Atunci, a fost scăpat de dosarul penal prin intervenții politice ale noului regim al lui Ion Iliescu.

Când a ajuns președinte la FC Olt Scornicești, echipa de fotbal a familiei Ceaușescu, Mitică Dragomir a promovat în Divizia B, după ce a adunat jucătorii formației adverse și i-a ținut în teren până când au primit nu mai puțin de 18 goluri.

Ulterior, după 1990, Mitică Dragomir a devenit om de afaceri și dezvoltator imobiliar. Patron de hoteluri, el a intrat politică și a ajuns să aibă două mandate ca deputat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...