Misterul participării lui Iohannis la încoronarea lui Charles. Unde a stat președintele României, de fapt

Andrei Simion 08.05.2023, 18:13

Preşedintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, au luat parte, sâmbătă, la ceremonia încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster Abbey, șeful de stat postând în mediul online o fotografie făcută alături de soția sa pe străzile din Londra, înainte de începerea festivităților. Cu toate acestea, mulți internauți s-au întrebat unde a stat cuplul prezidențial de la Cotroceni în catedrala din capitala Angliei.

Klaus și Carmen Iohannis au participat sau nu la încoronarea lui Charles?

Ei bine, potrivit Antena 3, Klaus și Carmen Iohannis au stat pe ultimele rânduri la încoronarea Regelui Charles, în Catedrala Westminster din Londra. Cuplul prezidențial a mers de vineri în Marea britanie, participând, de la ora 19:00, la recepţia oferită de Majestatea Sa, Charles al III-lea, şefilor de delegaţii, la Palatul Buckingham, scrie News.ro.

În vârstă de 74 de ani, Charles al III-lea a devenit rege imediat după moartea scumpei sale mame, Regina Elisabeta a II-a, în urmă cu aproape opt luni (8 septembrie 2022).

Prima Doamnă a României, criticată de Cătălin Botezatu

Printre personalitățile prezente la evenimentul din Londra s-au numărat Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, Principele Radu, președintele Klaus Iohannis și soția acestuia, Carmen Iohannis, aceasta din urmă fiind aspru criticată de Cătălin Botezatu pentru ținuta aleasă.

Astfel, designerul vedetelor a remarcat că rochia turcoaz purtată de soția președintelui Klaus Iohannis „trebuia puțin mai cambrată și mai atent lucrată”. Botezatu a explicat că pliurile vizibile trebuiau să fie mai bine realizate, iar faptul că mantoul era închis putea da impresia de șifonare a ținutei. În opinia sa, faptul că Prima Doamnă nu purta cercei, ci doar o cruciuliță, a fost o alegere pe care o consideră discutabilă pentru o apariție la Casa Regală britanică.

„Nu punem la o apariție pe care o avem la casa regală un lănțișor cu cruciuliță. La fel, geanta cu lanț nu este o alegere bună. Trebuia să opteze pentru un clutch, așa cum are Principesa Margareta. În momentul în care faci o poză cu geantă cu lanț îți va ‘sugruma’ umărul și îl va deforma, ceea ce a și făcut în cazul de față”, a subliniat Cătălin Botezatu pentru Unica.

Urmăriți Impact.ro și pe