Mirel Rădoi anunță surprize pentru barajul Islanda-România. Ce se va întâmpla însă dacă va pierde

Marian Cărăvan / 10.07.2020, 10:32

Selecționerul Mirel Rădoi nu a apucat încă să debuteze pe banca tehnică a naționalei, dar se gândește intens la barajul cu Islanda. Până atunci, tricolorii au programate două meciuri în Liga Națiunilor.

Nemulțumirile lui Mirel Rădoi în privința barajului cu Islanda

Rezultatele pe care le-a avut la Naționala U21 l-au propulsat pe Mirel Rădoi în postul de selecționer al naționalei mari, însă acesta nu a apucat să debuteze. Pandemia a dat tot sportul peste cap, barajul cu Islanda a fost mutat în toamnă, iar EURO 2020 a fost amânat pentru anul viitor. Noul selecționer are misiunea de a califica naționala la turneul final al Campionatului European, care va cuprinde și patru meciuri pe Arena Națională. Dacă se vor califica și până atunci se vor relaxa restricțiile, tricolorii vor avea șansa de a evolua în fața propriilor suporteri, în meciurile cu Ucraina și Austria.

În drumul spre EURO 2020, România are de trecut mai întâi de Islanda, meciul fiind programat pe 8 octombrie, la Reykjavik. Dacă vor învinge, tricolorii vor disputa apoi finala, tot în deplasare, cu învingătoarea dintre Ungaria și Bulgaria. Dar până la acele meciuri, România are programate două întâlniri din Liga Națiunilor, cu Irlanda de Nord și Austria. Această programare îl încurcă pe selecționerul Mirel Rădoi.

„Aş fi preferat să jucăm mai întâi cu Islanda pentru că erau foarte multe necunoscute pentru ei, dar încercăm să păstrăm câteva lucruri la care naţionala Islandei să nu aibă acces. Să putem să avem câteva surprize pregătite pentru acel baraj”, a declarat Mirel Rădoi, pentru Mediafax.

România se pregătește de barajul cu Islanda PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO

Ce se va întâmpla cu Mirel Rădoi dacă va pierde barajul cu Islanda. Ce surprize anunță selecționerul

Un eșec cu Islanda nu ar fi un capăt de țară pentru Mirel Rădoi.

„Nu voi pleca după o singură partidă, indiferent ce se va întâmpla. Nu aş fi acceptat postura asta, mai ales că eram pe un drum bun la naţionala de tineret. Dacă nu aveam speranţa că ne putem califica sau că putem aduce o îmbunătăţire la nivel de joc şi la nivel de atitudine, nu eram azi antrenor la echipa naţională de seniori a României”, a declarat selecționerul.

Mirel Rădoi a avut în trecut unele momente de nervozitate, și ca jucător, și ca antrenor. În 2015, pe când o antrena pe FCSB, a spart un geam, din cauză că a pierdut un meci cu Partizan Belgrad și a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. A avut un astfel de episod și ca jucător, după un eșec la Bistrița. Actualul selecționer spune că s-a schimbat mult de atunci.

„Am încercat să mă echilibrez în sensul ăsta de când sunt antrenor, chiar dacă am avut câteva episoade nefericite în perioada în care am fost antrenor la FCSB, imediat după ce am fost jucător. Acum, stau şi mă gândesc şi regret unele dintre ele. Au fost momente de nervozitate, poate sub presiune, în care n-am reacţionat cum ar fi trebuit, dar de atunci nu s-a mai întâmplat şi nu se va mai întâmpla”, a mai spus Mirel Rădoi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI