Mirel Rădoi a găsit vinovații pentru eșecul de la Reykjavik. „Tricolorii” stau din nou acasă

Marian Cărăvan 09.10.2020, 11:02
Mirel Rădoi a găsit vinovații pentru eșecul de la Reykjavik. „Tricolorii” stau din nou acasă

Islanda a învins România cu 2-1, în semifinala play-off-ului pentru EURO 2020, și a năruit șansele tricolorilor de a ajunge la turneul final. După meciul cu deznodământ trist de la Reykjavik, selecționerul Mirel Rădoi a indicat principalii vinovați.

Cine se face vinovat de eșecul de la Reykjavik

România nu a putut trece de Islanda, la Reykjavik, pentru a juca finala barajului, pe 12 noiembrie, cu Ungaria, la Budapesta. Islanda s-a impus cu 2-1, unicul gol al tricolorilor fiind marcat de Alexandru Maxim, dintr-un penalty acordat după ce s-a apelat la sistemul VAR. A fost insuficient pentru ca România să poată spera că va ajunge măcar în finala play-off-ului. După meciul cu deznodământ trist de la Reykjavik, selecționerul Mirel Rădoi și-a făcut autocritica.

„La cum am jucat primele 45 de minute, nu meritam să ne calificăm. Am început previzibil, lent, nu am găsit spații. Îi știam că sunt puternici, că ne vor bloca și că vor specula spațiile libere.

Dar, nu vreau acum să dau vina pe jucători. Eu și staff-ul meu suntem vinovați pentru eșec”, a spus Mirel Rădoi, imediat după meciul de la Reykjavik.

Ce spune despre arbitrajul lui Damir Skomina

Pe parcursul reprizei secunde a fost nevoie de apelarea la sistemul VAR pentru ca arbitrul să acorde un penalty României, la o fază la care Burcă a fost lovit cu cotul de un adversar. Tot în repriza secundă, „tricolorii” au mai cerut penalty în două rânduri, însă „centralul” Damir Skomina a lăsat jocul să continue, fără să mai apeleze la sistemul de arbitraj video. Selecționerul Mirel Rădoi s-a ferit să declare ceva concret despre arbitraj, limitându-se să spună că și dacă am fi intrat în prelungiri nu crede că ne-am fi calificat.

„De pe bancă s-a văzut acel cot, dar nu am văzut acolo dacă a atins mingea. Chiar și așa, am fi intrat în prelungiri dar tot nu știu dacă ne-am fi calificat. Am jucat prea puțin fotbal, pentru a ajunge să jucăm finala pentru Euro”, a mai spus Mirel Rădoi.

Selecționerul Mirel Rădoi a mai declarat și care a fost temerea sa cea mai mare și de ce România nu merita calificarea.

„Din păcate, nu am scăpat de ce ne-a fost frică, să nu luăm gol în primele 15 minute. În partea a doua, am echilibrat, dar a fost prea puțin pentru a emite pretenții ca să jucăm finala pentru Euro”, a mai declarat selecționerul după meciul pierdut la Reykjavik.

Urmăriți Impact.ro și pe