Mircea Sandu, din nou în fața instanței. „Nașul” este acuzat că a prejudiciat FRF

Mihnea Tălău 20.07.2022, 16:07
Mircea Sandu, din nou în fața instanței. „Nașul” este acuzat că a prejudiciat FRF

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, s-a prezentat miercuri la Tribunalul București, unde a fost citat pentru procesul în care e acuzat că a prejudiciat federația pe care a condus-o. Alături de el, în proces mai sunt acuzați Ziv-Asher Tetelman, ginerele său, dar și Bogdan Gabriel Petculescu.

Constituire de grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani

Acuzațiile sunt unele grave, vizând săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

Concret, Mircea Sandu este acuzat că și-ar fi ajutat ginerele, pe omul de afaceri Ziv-Asher Tetelman, să obțină un contract bănos cu FRF, prin supra-evaluarea unor lucrări la Centrul de fotbal Buftea.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2009- 2010, cei trei și-ar fi însușit suma de 740.000 de euro din „patrimoniul Federației Române de Fotbal” în urma încheierii unui contract pentru construirea bazei de la Buftea. De altfel, FRF s-a constituit parte civilă în dosar.

Mircea Sandu, cunoscut în lumea fotbalului și sub porecla „Nașul”, neagă acuzațiile ce i se aduc.

„Nu sunt acuzat că am băgat în buzunar nimic. Trebuie luat dosarul și citit. Și atunci realizați despre ce e vorba. Undeva în jur de două milioane de lei este prejudiciul. Investiția a fost în jur de 5 milioane de euro, banii au venit de la UEFA și de la FIFA. Nu sunt bani europeni. Sunt banii din contractele pe care le fac ei și care au avut drept scop niște programe din care s-au susținut asociațiile naționale să își dezvolte infrastructura. Așa s-a născut și Casa Fotbalului, așa s-a născut și Centrul național de la Mogoșoaia”, a spus Mircea Sandu.

Mircea Sandu s-a confruntat cu mai multe dosare penale

În ultimul deceniu, mai multe dosare penale au fost deschise pe numele său. Tribunalul Bucureşti l-a achitat în august 2021 pe Mircea Sandu, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit mită peste 700.000 de lei de la reprezentanții casei de avocatură care câștigase un proces al Federaţiei.

În trecut, Mircea Sandu a fost implicat și în dosarul ce viza dezafilierea Universității Craiova. În acel caz, el a fost achitat de abuz în serviciu, alături de Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii.

Mircea Sandu a condus Federația Română de Fotbal din august 1990 până în martie 2014.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...