Mircea Lucescu vrea să o ajute pe Dinamo să scape de retrogradare. Cum se va implica antrenorul

Andrei Cezar, Alexandru Teodorescu 21.12.2021, 12:05
Mircea Lucescu vrea să o ajute pe Dinamo să scape de retrogradare. Cum se va implica antrenorul

Mircea Lucescu vrea să o ajute pe Dinamo să scape de retrogradare. „Il Luce” a fost prezent în tribune la ultimul meci al „câinilor” din 2021, pierdut, pe teren propriu, în fața echipei Farul Constanța, scor 0-2. Tehnicianul lui Dinamo Kiev a vorbit la finalul partidei despre situația dezastruoasă în care se află formația din Ștefan cel Mare și a propus o soluție salvatoare.

Cum vrea Mircea Lucescu să o ajute pe Dinamo să se salveze de la retrogradare

Mircea Lucescu este unul dintre cei mai mari antrenori români, dar și un dinamovist convins, fiind unul dintre jucătorii emblematici pe care clubul din Ștefan cel Mare i-a avut. În prezent tehnician la Dinamo Kiev, „Il Luce” nu a întrerupt de tot legătura cu echipa sa de suflet din România.

La ultimul meci disputat de Dinamo în acest an, 0-2 cu Farul Constanța, experimentatul antrenor a fost în tribune și a urmărit evoluția elevilor lui Mircea Rednic. La finalul partidei, Lucescu s-a arătat dezamăgit de prestația „câinilor roșii” și a anunțat că dorește să le ofere o mână de ajutor în perioada de mercato.

În acest sens, „Il Luce” a mărturisti că va încerca să convingă conducerea lui Dinamo Kiev să împrumute mai mulți jucători tineri, de perspectivă, la gruparea alb-roșie.

Dacă s-ar putea, aş încerca să conving conducerea să lase câţiva dintre jucătorii mai tineri, cu perspectivă de a ajunge la echipa naţională, să poată juca într-un campionat străin. Dar nu depinde de mine şi nu eu pot să iau decizii”, a declarat Mircea Lucescu.

Antrenorul echipei din Kiev este nerăbdător să înceapă lucrările la noul stadion Dinamo și spune că atunci când noua arenă va fi finalizată, va putea vedea din nou un viitor „roz” pentru gruparea din Ștefan cel Mare.

Se fac eforturi mari să o salveze şi ar fi foarte bine, pentru că nu s-ar întârzia revenirea în prim plan a unui brand şi a unei echipe cu un trecut extraordinar. Îmi doresc foarte tare să înceapă construcţia acelui stadion şi atunci văd viitorul lui Dinamo în roz”, a transmis Mircea Lucescu.

Dinamo încheie un an catastrofal. Doar 3 victorii din 21 de meciuri

Dinamo are doar trei victorii în cele 21 de etape deja disputate, cu FC Voluntari, Academica Clinceni, în prima și a treia rundă, și cu Chindia, în etapa a 19-a. „Câinii roșii” termină anul, pentru prima dată în istorie, pe penultimul loc în clasament. Mircea Rednic a vorbit despre reconstrucția echipei și a precizat că vor pleca nu mai puțin de 14 jucători.

Am vrut să amânăm meciul. Ieri nu ne-am antrenat, ne-am izolat fiecare în camera lui. Au fost mai mulți jucători răciți. Am avut și probleme cu portarii, probleme mari cu fundașii centrali. Am fundași de 8.000 de euro.. ăla trebuie să fie fundaș de fundaș!

O să rămână doar vreo doi fundași centrali. Am 4 atacanți, un singur gol au dat, Ivanosvki, și ăla din penalty, care nu se pune. O să plece mulți jucători. Suntem 40… Vor rămâne în jur de 18, pleacă 14”, a declarat antrenorul „câinilor”, după meciul cu Farul.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe