Mircea Lucescu vorbește în premieră despre retragerea din fotbal. „Vine un moment în care trebuie să spun gata”

Beatrice Dumitru 17.03.2023, 14:16
Mircea Lucescu vorbește în premieră despre retragerea din fotbal. „Vine un moment în care trebuie să spun gata”

Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor din România. La cei 77 de ani ai săi, „Il Luce”, care o pregătește pe Dinamo Kiev din 2020, a vorbit despre momentul când se va retrage din fotbal și despre motivul care l-a făcut să se gândească la această decizie.

Mircea Lucescu, despre retragerea din fotbal

Publicația britanică FourFourTwo l-a inclus pe Mircea Lucescu pe lista celor 100 cei mai buni antrenori din toate timpurile, iar tehnicianul român ocupă locul 87. „Il Luce” are în palmares Cupa UEFA, câștigată cu Șahtior Donețk în anul 2010, și Supercupa Europei, cucerită cu Galatasaray Istanbul, în anul 2000, dar și 16 titluri în Europa.

La 77 de ani, Mircea Lucescu o antrenează pe Dinamo Kiev din anul 2020 și a explicat ce l-a făcut să se gândească la retragerea din fotbal, adăugând că vine un moment în care trebuie să spună gata. Tehnicianul a mărturisit că situația tensionată din estul Ucrainei, tară aflată în război din februarie 2022, a afectat formația din Kiev.

Mircea Lucescu vorbește în premieră despre retragerea din fotbal. „Vine un moment în care trebuie să spun gata”
Mircea Lucescu antrenează formația Dinamo Kiev.

Sirenele sună în continuare. Și azi au sunat de 2 ori în timpul antrenamentului și după. Sigur, în vestul țării nu, absolut deloc, aici în Kiev e mai aproape de granița cu Rusia și mai există temeri, cum se mișcă ceva, imediat sirena anunță. Poate vă întrebați de ce mai stau aici? N-am fost niciodată laș și nu sunt nici acum, chiar dacă lucrurile sunt extrem de dificile. Puteam să plec la Fenerbache în vară cu situația asta. (…) Sigur, mă gândesc și la momentul retragerii, până acum nu am luat în calcul, dar văd că e foarte greu, nu vezi luminița de la capătul tunelului, nu știi ce se întâmplă și atunci e greu”, a spus Mircea Lucescu pentru Sport Total FM.

„Este o situație anormală

Mircea Lucescu a mai afirmat că nu poate sta departe de fotbal, iar un antrenor care a fost obișnuit cu succese suferă de două ori mai mult decât unul care este obișnuit cu altceva. „E foarte greu când toată viața ai luptat să câștigi și pe urmă să accepți o situație anormală”, a completat „Il Luce”.

Este o situație anormală în care nu se mai poate vorbi de un antrenor, în primul rând te gândești doar la ce se întâmplă, la cei ce suferă, mă gândesc la jucătorii mei, e greu să-i aduci la un nivel de participare mentală pentru că au alte preocupări legate de familie, prieteni, nu e simplu”, a adăugat „Il Luce”.

Dinamo Kiev nu traversează cea mai bună formă, ocupă doar locul patru în campionat. Mircea Lucescu mai are contract cu formația din Ucraina până în vara lui 2024.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...