Mircea Lucescu, neîncrezător în variantele lui Burleanu pentru Națională: „Îți trebuie și o foarte bună pregătire”

Andrei Cezar, Alexandru Teodorescu 22.12.2021, 12:27
Mircea Lucescu, neîncrezător în variantele lui Burleanu pentru Națională: „Îți trebuie și o foarte bună pregătire”

Mircea Lucescu nu crede în variantele lui Răzvan Burleanu pentru echipa națională. După ce a fost refuzat pe rând de Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, șefului FRF nu i-au mai rămas pe listă decât două nume: Adrian Mutu și Edward Iordănescu. În opinia lui „Il Luce”, Federația ar trebui să se orienteze spre antrenori cu experiență, care au făcut performanță în careira lor.

Mircea Lucescu nu crede în variantele propuse de Răzvan Burleanu pentru echipa națională

Dan Petrescu este ultimul dintre cei care au refuzat propunerea FRF pentru postul de selecționer. „Bursucul” rămâne în continuare la CFR Cluj pentru a câștiga al cincilea titlu consecutiv al ardelenilor.

Mircea Lucescu, fost selecționer al României, în prezent antrenor al echipei Dinamo Kiev, a vorbit despre situația în care se află echipa națională. Experimentatul tehnician consideră că pe banca primei reprezentative ar trebui să vină un antrenor cu experiență care a performat în cariera sa.

Îți trebuie mult curaj să iei echipa națională. Și multă încredere în tine și în potențialul jucătorilor tăi. Să îi convingi pe acei jucători că pot face mult mai mult. Îți trebuie și o foarte bună pregătire. Trebuie văzut care dintre antrenorii noștri a avut succes în ultimul timp. Dan Petrescu a făcut o astfel de evoluție. A refuzat, din păcate.

Un antrenor cu foarte multă experiență este Boloni, extrem de serios și foarte bine pregătit. Poate, de ce nu? Mă gândesc la Pițurcă, să revină. Are experiență prezenței la echipa națională, cu performanțe. Și el ar putea să revină, decât să revină iarăși.. nu știu ce”, a spus Mircea Lucescu pentru PlaySport.

Edi Iordănescu, mai potrivit pentru postul de selecționer decât Adrian Mutu

După refuzul lui Dan Petrescu, cel mai vehiculat nume de posibil viitor selecționer a fost cel al lui Adrian Mutu. Însă Mircea Lucescu nu crede în această variantă, deși nu exclude ca el să aibă succes în ciuda lipsei de experiență.

În opinia antrenorului de la Dinamo Kiev, între Mutu și Iodănescu junior, alegerea cea mai potrivită ar fi cea a fostului tehnician al FCSB-ului, având în vedere că are o experință mai mare la echipele de club.

Ar fi un mare hazard. Nu au experiența pentru astfel de … Poate la Iordănescu mai puțin, în sensul că a lucrat efectiv cu echipele de club, are apropierea de tatăl lui, știe foarte bine ce trebuie făcut la echipa națională.

Mutu nu știu, Federația știe foarte bine. La echipa națională… sunt și excepții, dar trebuie adus antrenorul care îți dă continuitatea de succese, care îți dă siguranța că lucrurile pot continua. Așa, antrenorii care trec trei luni la o echipă, trei luni la o echipă…

Oricare dintre antrenori ar putea avea succes, dar ei trebuie să aibă o bază. Foarte serioasă, ca să poată face față momentelor foarte dificile. Experiența înseamnă foarte mult sau un entuziasm fanstastic.”, a mai spus Lucescu.

Urmăriți Impact.ro și pe