Fotbaliștii sud-americani de la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev au fost salvați din Ucraina și au ajuns la București. Cum s-a implicat FRF în această acțiune

Sorin Barbu 28.02.2022, 09:35

Fotbaliștii sud-americani de la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev lansau zilele trecute un apel prin care rugau oficialitățile să-i ajute să plece, împreună cu familiile, din Ucraina. Federația Română de Fotbal s-a implicat în acest caz și a reușit să aducă la București cele 42 de persoane.

Fotbaliștii sud-americani de la Șahtior și Dinamo Kiev au ajuns la București

Fotbaliștii sud-americani care joacă în Ucraina au ajuns în România. Este vorba de jucători din Brazilia și Argentina care au fugit din calea războiului și care au fost ajutați de oficialii Federației Române de Fotbal să ajungă la noi în țară. Chiar președintele Răzvan Burleanu i-a așteptat la graniță, în miez de noapte.

În total este vorba de 42 de persoane care au fost preluate cu autocarul echipei naționale a României și cazate în cantonamentul de Mogoșoaia, anunță site-ul FRF.

„Acestea sunt momentele când solidaritatea, întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive și intră în cele ale umanitarismului. Este modul în care noi, FRF, ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros din Ucraina.

Vom continua să ajutăm fotbalul ucrainean să treacă peste încercări”, a spus Răzvan Burleanu, cel care, zilele trecute, și-a declarat disponibilitatea ca Ucraina să-și dispute toate partidele de fotbal pe teritoriul românesc.

Fotbaliștii care au ajuns în România noaptea trecută:

DINAMO KIEV:
Carlos de Pena (Argentina)
Vitor “Vitinho” dos Santos (Brazilia)

ȘAHTIOR DONEȚK:
Junior Moraes (Brazilia)
Fernando dos Santos Pedro (Brazilia)
Pedro “Pedrinho” Victor da Silva (Brazilia)
David Neres Campos (Brazilia)
Maycon Andrade (Brazilia)
Marcos Antonio (Brazilia)
Vinicius Tobias (Brazilia)
Domilson “Dodô” Cordeiro dos Santos (Brazilia)
Ismaily Golçalves (Brazilia)
Vitor “Vitão” Eduardo da Silva (Brazilia)
Marlon Barbosa (Brazilia)

„SUNTEM LIBERI! Multumim lui Dumnezeu, suntem cu toții bine, am reușit să ne urcăm într-un tren și să plecăm din Kiev. Am ajuns în Chișinău în urmă cu puțin timp.

Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot sprijinul și emoția transmisă! Simțiți-vă importanți pentru că ați fost cu adevărat importanți”, a declarat Junior Moraes în exclusivitate pentru Playsport.

Jucătorii sud-americani au lansat un apel disperat în ziua în care armata Federației Ruse a atacat Ucraina și au cerut să fie ajutați să plece acasă.

Nu a fost singura acțiune comună a federațiilor din România și Ucraina. Sâmbătă dimineață, s-a întors acasă, prin vama Siret, Valentin Cojocaru, fotbalistul român în vârstă de 26 de ani, legitimat la FC Dnipro. Cojocaru a ajuns în țară fiind însoțit de colegi de la FC Dnipro, dar și de un jucător și antrenorul secund de la Zorya Lugansk.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe