Mircea Lucescu, după prima victorie cu Dinamo Kiev în campionat: „Am călătorit 11 ore cu autobuzul”

Gabriel Peneș 12.09.2022, 12:42
Mircea Lucescu, după prima victorie cu Dinamo Kiev în campionat: „Am călătorit 11 ore cu autobuzul”

Mircea Lucescu, după prima victorie cu Dinamo Kiev în campionat. Competiția internă nu a reînceput în Ucraina sub spectrul războiului, lucru ce a afectat echipa tehnicianului român mai mult decât pe altele, în condițiile în care gruparea condusă de Il Luce e angrenată și în grupele Europa League. După o serie de cinci înfrângeri consecutive, elevii lui Mircea Lucescu au reușit să obțină prima victorie în actualul sezon al campionatului ucrainean.

Mircea Lucescu, după prima victorie cu Dinamo Kiev în campionat

Mircea Lucescu, după prima victorie cu Dinamo Kiev în campionat. Echipa antreantă de tehnicianul român de 77 de ani traversează o perioadă dificilă, în plan sportiv și nu numai. Odată cu play-off-ul Champions League și dublul eșec cu Benfica, Dinamo Kiev a adunat cinci înfrângeri consecutive. Una în meciul din grupele Europa League din deplasare, cu Fenerbahce și două în competiția internă, reluată de curând chiar în condițiile războiului din Ucraina.

După înfrângerea dură, 0-3, cu Dnipro 1, într-un meci disputat la Lvov, în ciuda faptului că aveau statutul de gazdă, Lucescu a amenințat chiar cu demisia. Il Luce a fost nemulțumit de faptul că oficialii propriei grupări au devis ca meciul să nu se joace la Kiev.

„A fost o mare greşeală a conducerii. Eu am vrut să ajungem în Kiev. Era normal să îşi vadă apartamentele, familia, prietenii. Nu ştiu de ce s-a decis asta. A fost un dezavantaj. Am observat această stare la meciurile cu Benfica. A fost o mare greşeală care ne-a costat trei puncte. Nu au fost cu mintea la joc. Le dădea liniştea necesară pentru a aborda acest meci. Starea lor de spirit nu este cea mai bună.

Acum plecăm şi ei se vor limpezi la minte. Este foarte greu. Nu știu de niciun transfer. Habar n-am. Ar putea fi ultimul meu meci la Dinamo Kiev. Asta e altceva. Vorbesc foarte serios!”, a declarat Mircea Lucescu la conferinţa de presă de după meciul cu Dnipro 1.

Mircea Lucescu, după prima victorie cu Dinamo Kiev în campionat: „Am călătorit 11 ore cu autobuzul”
Dinamo Kiev este calificată și în grupele Europa League, fiind nevoită să-și dispute meciurile „de acasă” în Polonia, la Cracovia

„Am călătorit 11 ore cu autobuzul”

Dinamo Kiev a pierdut și a doua partidă din campionat, cu Zoryia, apoi s-a deplasat la Istanbul, unde a fost învinsă în prelungirile meciului de Fenerbahce, în primul meci din grupele Europa League. Duminică, elevii lui Il Luce au reușit să întrerupă seria neagră, învingând-o pe Karpaty Lvov, cu 1-0. Singurul gol a fost reușit în prima repriză și a fost semnat de către Buyalski, în minutul 32, din pasa lui Tsygankov.

Mircea Lucescu a explicat, la conferința de presă ce a urmat meciului, prin ce chinuri trec jucătorii săi pentru a putea juca, practic, din 3 în 3 zile, atât în campionat, cât în în cupele europene. El a precizat că drumul până la Istanbul și înapoi, pentru partida de joi cu Fenerbahce, a fost făcut cu autobuzul și a durat 11 ore.

„Problema nu este în joc, ci în faptul că suntem în permanență pe drum după fiecare meci. Adversarii ne așteaptă într-un singur loc toată săptămâna, iar noi jucăm la fiecare 3-4 zile, este greu. Ne mutăm de la hotel la hotel, din oras în oras, adică nu există o bază stabilă, nici un loc unde am putea fi mereu. Luăm o grămadă de lucruri cu noi, echipamente, mingi, alte materiale.

Pentru a ajunge la Istanbul pentru ultimul meci cu Fenerbahce, am călătorit 11 ore cu autobuzul, a doua zi era un zbor și un alt autobuz. Opusul este exact același: aceleași 11 ore, fie cu avionul, fie cu autobuzul, în loc să se recupereze sau să se antreneze jucătorii… iar pentru cei care nu au participat la joc, este greu.

De aceea a fost atât de important să câștigăm, indiferent de cicumstanțe. În meciurile anterioare au fost comise multe greșeli, inclusiv individuale, care au dus la goluri primite. A fost și un fotbal nefast. Repet, în jocul cu Lvov a fost important să câștigăm pentru a ne pregăti acum mai liniștiți pentru următorul meci”, a spus Lucescu, citat de sport.ua.

„Nu am fost acasă de trei luni”

Mircea Lucescu a mai adăugat că are mulți fotbaliști accidentați, iar joi, 15 septembrie, urmează meciul cu AEK Larnaca pentru care trebuie să facă deplasarea la Cracovia, în Polonia, unde Dinamo Kiev își joacă meciurile „de acasă” din Europa League.

„În plus, acum avem o perioadă dificilă și pentru că 5-6 jucători sunt accidentați, iar asta afectează și starea psihologică a echipei. Ne bucurăm de această victorie și ne pregătim pentru următorul meci cu AEK-ul cipriot. Cel mai important joc este întotdeauna următorul.

Imaginați-vă că, de exemplu, nu am fost acasă de trei luni. Dar mâine, după micul dejun plecăm spre Cracovia, când ajungem acolo, nu știm dacă va fi antrenament sau nu. Și așa e de fiecare dată. Nu ne plângem, asta e realitatea. Fotbalul este profesia noastră, viața și responsabilitatea noastră.

După meciul din Europa League cu AEK de la Cracovia, jucătorii se vor duce la echipele naționale”, a mai spus Mircea Lucescu, potrivit sursei citate.

Dinamo Kiev se află pe locul 10 în campionat, cu doar 3 puncte după 3 meciuri disputate. În grupa din Europa League, în afară de Fenerbahce și AEK Larnaca, echipa lui Lucescu o va mai înfrunta și pe Rennes, din Franța.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....