Mircea Lucescu, jignit grav în Ucraina: „Vrei să ajungi să te scapi pe tine, pe bancă?”. Cine l-a insultat pe antrenorul de 77 de ani de la Dinamo Kiev

Gabriel Peneș 30.08.2022, 17:19
Mircea Lucescu, jignit grav în Ucraina: „Vrei să ajungi să te scapi pe tine, pe bancă?”. Cine l-a insultat pe antrenorul de 77 de ani de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu, jignit grav în Ucraina. În ciuda faptului că a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a proteja chiar și viețile jucătorilor de la Dinamo Kiev, în contextul războiului declanșat de Rusia, Il Luce nu e văzut cu ochi buni de toată lumea, în țara vecină. Tehnicianul de 77 de ani a fost insultat suburban de un fost selecționer al naționalei Ucrainei, după înfrângerea din prima etapă a noului sezon al competiției interne, care s-a reluat chiar și în condițiile dificile generate de conflictul militar.

Mircea Lucescu, jignit grav în Ucraina: „Vrei să ajungi să te scapi pe tine, pe bancă?”

Mircea Lucescu, jignit grav în Ucraina. Antrenorul de la Dinamo Kiev a înregistrat trei înfrângeri consecutive în ultimele două săptămâni. Echipa sa a fost eliminată de Benfica, în play-off-ul Champions League și a pierdut categoric în prima etapă a noii ediții a campionatului Ucrainei, ce se dispută în contextul invaziei militare a Rusiei.

Dinamo Kiev a pierdut cu 0-3 în fața celor de la Dnipro 1, dar deși aveau statut de gazdă, meciul a avut loc la Lviv, lucru care l-a nemulțumit profund pe tehnicianul de 77 de ani. Acesta a anunțat că s-ar putea să fie ultimul său meci pe banca celor de la Kiev.

„A fost o mare greşeală a conducerii. Eu am vrut să ajungem în Kiev. Era normal să îşi vadă apartamentele, familia, prietenii. Nu ştiu de ce s-a decis asta. A fost un dezavantaj. Am observat această stare la meciurile cu Benfica. A fost o mare greşeală care ne-a costat trei puncte. Nu au fost cu mintea la joc. Le dădea liniştea necesară pentru a aborda acest meci. Starea lor de spirit nu este cea mai bună.

Acum plecăm şi ei se vor limpezi la minte. Este foarte greu. Nu știu de niciun transfer. Habar n-am. Ar putea fi ultimul meu meci la Dinamo Kiev. Asta e altceva. Vorbesc foarte serios!”, a declarat Mircea Lucescu la conferinţa de presă.

Mircea Lucescu, jignit grav în Ucraina „Vrei să ajungi să te scapi pe tine, pe bancă”. Cine l-a insultat pe antrenorul de 77 de ani de la Dinamo Kiev
Dinamo Kiev, sub comanda lui Mircea Lucescu, va juca în grupele Europa League

Cine l-a insultat pe antrenorul de 77 de ani de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu s-a trezit atacat dur după eșecul din campionat de un fost selecționer al Ucrainei, Myron Markevych (71 de ani). Acesta s-a retras din antrenorat acum 6 ani și condamnă decizia lui Dinamo Kiev de a se baza în continuare pe serviciile antrenorului român, în vârstă de 77 de ani.

„E bine că a fost doar 0-3, nu 0-8. Dinamo Kiev este o echipă aflată în degradare. Este o rușine, nu pot arăta atât de rău. Nu știu ce se întâmplă acolo, dar cred că schimbarea trebuie să vină în primul rând la nivelul conducerii.

Dinamo Kiev este mândria națională a Ucrainei. La fel precum mulți fani ai echipei, am rămas fără cuvinte după acest eșec. Au fost umiliți de o echipă care s-a strâns de curând. Nu știu la ce se gândesc jucătorii, poate la un transfer.

Mă uit la Lucescu: ai 77 de ani, ce vrei să mai faci, vrei să ajungi să te scapi pe tine, pe bancă? Dați-l afară, vă faceți de râs! Nu știu dacă sunt în stare să bată și o echipă de veterani, cu jocul acesta. E rușinos”, a declarat Myron Markevych, conform sport.ua.

Mircea Lucescu este cel mai vârstnic antrenor încă în activitate, din fotbalul mondial. În ciuda eșecului din Champions League și din campionat, Dinamo Kiev va evolua în grupele Europa League. Elevii lui Mircea Lucescu vor juca împotriva francezilor de la Rennes, turcilor de la Fenerbahce și ciprioților de la AEK Larnaca.

În campionat, Dinamo Kiev va juca împotriva celor de la Zorya Luhansk, sâmbătă, 3 septembrie. Paradoxal, partida va avea loc la Kiev, de această dată, deși Luhansk are statutul de gazdă a partidei.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....