Mircea Lucescu, atac dur la adresa președintelui Federației Ruse. „Vladimir Putin este un criminal”. Care a fost mesajul pentru Ucraina

Sorin Barbu 16.03.2022, 12:32

Mircea Lucescu a acordat un interviu presei din Polonia în care l-a acuzat în termeni duri pe Vladimir Putin, după ce președintele rus a ordonat armatei sale să atace Ucraina. A spus despre liderul de la Kremlin că este „un criminal” și a vorbit despre un „război barbar”.

Mircea Lucescu îl atacă dur pe Vladimir Putin

Mircea Lucescu se afla în Kiev în momentul în care armata rusă a intrat în Ucraina, din ordinul special al președintelui Vladimir Putin. Au trecut de atunci 21 de zile de lupte crâncene care s-au soldat cu mii de morți și orașe distruse.

Antrenorul român a plecat din Ucraina cu mașina și a povestit dramele de acolo, în interviurile pe care le-a acordat. Nu a fost niciodată atât de dur precum în discuția cu jurnaliștii polonezi de sportowefakty.pl. Îl consideră pe Vladimir Putin principalul vinovat de acest război și a spus că președintele rus este „un criminal”.

„Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o poveste de crimă. Putin este un criminal! Acest război este barbar. Vedem copii și femei murind. Spitale și clădiri civile sunt bombardate. Este de neimaginat ce se întâmplă.

Întreaga lume trebuie să sprijine acum Ucraina! Repet: Putin este un criminal, iar ceea ce se întâmplă în Ucraina depășește chiar și cele mai proaste imaginații.

Am plecat în România, dar încă încerc să ajut în diverse moduri, inclusiv pe fotbaliștii mei cu care sunt în contact”, a declarat Lucescu, pentru sportowefakty.wp.pl, preluat de la playsport.ro.

Mircea Lucescu a trăit și în anul 2014 un conflict armat. Se afla la Donețk în momentul în care separatiștii ruși au preluat controlul și a fost nevoit să plece cu Șahtior din oraș.

„Nu, în mod absolut nu mă așteptam la asta. Adică, s-ar fi putut presupune că se va întâmpla ceva, dar mai degrabă în regiunile Donețk și Lugansk… Nu mi-aș fi imaginat niciodată că Kievul și alte orașe ucrainene vor fi bombardate, iar unele chiar distruse.

De aceea spun că totul este barbar. Îmi amintesc de anii de muncă de la Șahtior. Aveam multe naționalități acolo, desigur, inclusiv ruși și ucraineni. Nu am avut nicio problemă.

Am lucrat împreună la club și acești jucători au fost prieteni chiar și în afara terenului. Și acum asistăm la lucruri atât de nebunești. E greu de acceptat”, a mai declarat antrenorul român.

Mircea Lucescu: „Putin și oamenii din jurul lui trebuie să răspundă”

Mircea Lucescu i-a lăudat și pe oficialii polonezi. Premierul Mateusz Morawiecki și Jarosław Kaczynski, unul dintre cei mai importanți politicieni polonezi, au plecat la Kiev cu trenul, pentru a discuta cu președintele Volodimir Zelenski.

„E un pas foarte îndrăzneț. Și un gest extrem de important. În opinia mea, ceea ce au făcut politicienii polonezi a fost fantastic. Repet: fantastic! Toată lumea ar trebui să calce pe urmele Poloniei. Nu doar prin vorbe, ci și cu ajutor. Să ajute, în mod realist! Cât mai mult posibil. Cuvintele nu sunt suficiente acum.

Să nu uităm un lucru: în acest moment, Ucraina luptă nu numai pentru libertatea ei. Luptă pentru libertatea Europei.

Sunt absolut împotriva acestui război. Sunt devastat de ceea ce a adus acest război în Ucraina. Este groaznic, trebuie oprit. Putin și oamenii din jurul lui trebuie să răspundă pentru ce au făcut Ucrainei.

Sper că Ucraina va câștiga acest război. Cu ajutorul altor țări, pentru că de asta are mare nevoie acum această țară. Mesajul meu către lume este clar: luați drept exemplu Polonia! Ajutați Ucraina cât puteți de mult”, a mai declarat Mircea Lucescu.

„Il Luce” a făcut acum câteva zile câteva declarații care i-au înfuriat pe fanii lui Dinamo Kiev. A spus că nu este de acord ca sportivii din Rusia să fie excluși din competițiile internaționale.

Urmăriți Impact.ro și pe