Mircea Badea a rupt tăcerea! Reacție necontrolată privind eliminarea pensiilor speciale ale magistraților

Redacția IMPACT / 18.12.2019, 17:41
Mircea Badea a rupt tăcerea! Reacție necontrolată privind eliminarea pensiilor speciale ale magistraților

Mircea Badea oferă un atac dur asupra magistraților, care beneficiază încă de pensii speciale, până se va lua o decizie definitivă cu privire la situația acestora.

Mircea Badea, despre eliminarea pensiilor speciale ale magistraților

„Ghiorlăielile magistraților, văicărelile pe bani, mugetele de disperare pe morman sunt muzică celestă pentru mine. Păi, băi, onorate instanțe și minunați procurori, nu mai cerșiți! #rezistați”, este mesajul transmit de Mircea Badea pe pagina sa de Facebook.

Totodată, jurnalistul de la postul de televiziune Antena 3 a mai postat astăzi pe pagina sa de Facebook o fotografie pe care scrie că pensiile magistraților sunt pensii nesimțite și că trebuie tăiate. El mai scrie, în cadrul postării „Susțin Guvernul Orban”.

Declarațiile jurnalistului vin în contextul în care deputații din comisia de muncă a Camerei Deputaților au votat, marți, proiectul de lege propus de PNL care prevede eliminarea pensiilor speciale. Astfel, pensiile speciale s-au abrogat pentru următoarele categorii: parlamentari, judecători, procurori, pentru personalul auxiliar din justiție, pentru funcționarii de la Curtea de Conturi și pentru funcționarii parlamentari, pentru aviatori, diplomați și pentru foștii șefi de stat.
Astăzi, eliminarea pensiilor speciale a fost amânată până în februarie.

De asemenea, în aceeași ședință s-a dezbătut și proiectul de lege propus de PNL care propune  eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu excepţia pensiilor militare.

În urma ședinței, deputații au ajuns la concluzia că toate pensiile speciale vor fi eliminate, cu excepția celor ale militarilor și ale polițiștilor. În această categorie intră și cei care au lucrat în SRI, SIE, SPP, STS. ISU sau Administrația Penitenciarelor. Legea care prevede eliminarea pensiilor speciale va intra în vigoare miercuri, dacă va primi votul final în Camera Deputaților, care este for decizional.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI