Miracolul descoperit sub dărâmăturile din Turcia. Ce au găsit salvatorii după 21 de zile de la cutremur

Mihnea Tălău 01.03.2023, 15:50
Miracolul descoperit sub dărâmăturile din Turcia. Ce au găsit salvatorii după 21 de zile de la cutremur

Miracol în Turcia în urma seismelor devastatoare care au lovit țara. La trei săptămâni de la începerea eforturilor de salvare în urma cutremurelor din Turcia, descoperirea unui cal în viață printre dărâmături a fost considerată a fi o mare minune.

Un cal scos dintre dărâmături la 21 de zile de la cutremur

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit sud-estul Turciei la primele ore ale dimineții de 6 februarie, provocând pagube imense în apropierea liniei de falie Anatoliană de Est și creând cutremure care au putut fi resimțite în marile orașe din vest, precum Ankara, precum și în țările vecine, precum Israel, Liban și Siria. Începând de vineri, Al Jazeera a raportat că numărul combinat al victimelor din Turcia și Siria a depășit 50.000 de morți.

S-au întreprins eforturi de salvare în întreaga țară, excavând molozul clădirilor și infrastructurii distruse pentru a localiza persoanele și animalele dispărute, scrie newsweek.com.

Luni, omul de afaceri turc Tansu Yegen a distribuit pe contul său de Twitter o înregistrare video cu un cal scos dintre dărâmături la 21 de zile de la cutremurul inițial, aparent încă viu și sănătos.

Imaginile cu acțiunea de salvare au devenit virale pe rețelele de socializare.

„Uimitor de uimitor de uimitor de uimitor. În Adiyaman, un cal găsit în viață în dărâmăturile unei clădiri la 21 de zile după cutremur a fost salvat de echipe”, a scris Yegen.

Minunea s-a virilizat instantaneu pe internet

În videoclip, numeroase persoane pot fi văzute înghesuite în jurul marginii unei gropi mari săpate în pământ și moloz, cu un excavator vizibil în fundal. Un bărbat poate fi văzut la fundul gropii trăgând de o frânghie, ajutând un cal maro să se elibereze și să se cațăre afară din groapă. Orice efecte negative pe care le-a suferit animalul înainte de a fi salvat au putut fi distins din înregistrarea video.

Yegen a afirmat în tweetul său că videoclipul a fost filmat în orașul Adiyaman, care se află în sud-estul Turciei, în apropierea liniei de falie care a provocat cutremurul.

Până marți dimineață, clipul împărtășit de Yegen a fost vizualizat pe Twitter de peste 2 milioane de ori și a fost redistribuit de aproximativ 5.100 de conturi. Una dintre figurile notabile care au distribuit clipul a fost Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean de interne.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...