Mioara Roman, bolnavă de covid în centrul de recuperare. Cum se simte fosta soţie a lui Petre Roman: „Nu am vrut să o panichez”

Iancu Andreea, Andrei Dumitrescu 29.01.2022, 14:38

Mioara Roman se confruntă cu probleme de sănătate de o perioadă de timp, mama Oanei având drept diagnostic boala Parkinson. De aceea, de luni bune, vedeta a decis să o interneze pe mama sa la un centru de recuperare. Deși are parte de îngrijirile atente ale personalului specializat, Mioara Roman a fost diagnosticată cu covid, o boală pe care tot mai mulți o bifează în plin val cinci. Fiica sa, Oana, a dezvăluit care este starea fostei soții a lui Petre Roman.

Oana a recunoscut că Mioara Roman a fost bolnavă de covid

Oana Roman are o relație frumoasă cu mama sa, căreia îi este alături mai cu seamă de când fosta soție a lui Petre Roman se confruntă cu un diagnostic cumplit – boala Parkinson. Pentru că situația sa s-a agravat în ultimii ani, Oana a decis să o interneze pe mama sa la un centru de recuperare specializat, unde este foarte bine îngrijită. Din păcate, Mioara Roman a ajuns să fie bolnavă de covid, un diagnostic pe care zeci de mii de români îl primesc zilnic în ultima perioadă.

Fiica lui Petre Roman a împărtășit cu fanii săi de pe Instagram ce activități obișnuiește să aibă cu mama sa. Deși aceasta din urmă locuiește la centrul de recuperare, Oana organizează adesea câte o zi de răsfăț pentru ea și mama sa. Recent, vedeta a povestit cum a scos-o pe Mioara Roman la coafor și alte tratamente de înfrumusețare, de care s-au bucurat împreună.

„Am dus-o pe Iza la un coleg să se distreze în weekend iar eu merg să o iau pe mama şi să mergem împreună la coafor, manichiura, pedichiură. Să o înveselesc puţin! În plus, o să îi duc cadou o cremă care are un ambalaj uşor de folosit, dat fiind că nu îşi mai poate mişca o mână”, a spus Oana Roman pe Instagram.

Mioara Roman, bolnavă de covid
Oana Roman, alături de mama sa, Mioara

„Trebuie să ai grijă de părinţii tăi în măsura în care poţi”

Vedeta a fost apreciată de către urmăritorii săi pentru grija pe care o poartă pentru mama sa, deși Oana recunoaște că i se pare absolut normal să petreacă timp cu părintele său.

„Am primit multe mesaje pe Instagram după ce am postat imaginile cu mama la coafor: ‘Te admiram!’, ‘Ce noroc are mama ta cu tine’, ‘Foarte frumos din partea ta că ai grijă de mama ta’. Eu vă mulţumesc foarte mult pentru mesaje, dar mie nu mi se pare că este vorba despre noroc sau că trebuie să mă admire cineva pentru asta pentru că mie mi se pare o normalitate. Trebuie să ai grijă de părinţii tăi în măsura în care poţi. Nu înţeleg de ce cineva se miră, e firesc să fie aşa, a explicat Oana Roman.

Clipe grele pentru Oana Roman când mama sa a fost bolnavă

Pe de altă parte, dincolo de momentele frumoase pe care le petrec împreună, Oana a fost nevoită să își protejeze mama în perioada în care aceasta a fost diagnosticată cu covid. Mioara Roman ar fi ajuns să se infecteze chiar în centrul de recuperare, de la o altă persoană. Din fericire, mama Oanei a fost asimptomatică, astfel că starea sa de sănătate nu a fost afectată.

Cu toate acestea, pentru a nu o speria, Oana Roman a decis să păstreze în secret acest diagnostic și a evitat să o mai viziteze pe Mioara în perioada în care aceasta a fost pozitivă. Ulterior, fiica lui Petre Roman a recunoscut în fața mamei sale că a fost bolnavă de covid.

Noi vorbim zilnic la telefon, de două trei ori pe zi. Cea mai lungă perioadă în care nu am văzut-o pe mama a fost de 7 zile, asta pentru că, aşa cum se întâmplă cu din ce în ce mai multă lume, a avut şi ea covid. S-a întâmplat acum câteva zile totul!

Din fericire, nu a avut niciun simptom, nu i-am spus că e infectată să nu se panicheze. A luat de o persoană de acolo care luase din spital şi a făcut şi ea. Vestea bună e că a fost 100% asimptomatica. Abia azi i-am spus că a avut, a fost greu pentru mine să nu pot să o văd”, a povestit Oana Roman.

Din fericire, Mioara Roman a trecut cu bine peste acest episod, mai cu seamă că problemele de sănătate pe care le are ar fi putut să o pună în pericol în cazul infectării cu covid. Mama Oanei a reușit să depășească acest diagnostic, iar fiica lui Petre Roman se poate bucura din nou de timpul petrecut alături de părintele său.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...