Ministrul Transporturilor, despre protestul de la metrou. Unii dintre participanţi nu erau angajaţi Metrorex. „Nu a fost grevă”

Cristian Cojocaru, Mihai Roșoiu 27.03.2021, 13:17
Ministrul Transporturilor, despre protestul de la metrou. Unii dintre participanţi nu erau angajaţi Metrorex. „Nu a fost grevă”

Ieri, Bucureștiul a fost paralizat din cauza grevei care a avut loc la metrou, astfel că peste 250.000 de călători au rămas fără mijlocul de transport pe care îl foloseau în mod obișnuit. Ministrul Transporturilor a luat atitudine față de protestul de la metrou, venind cu declarații dar și acțiuni.

Ministrul Transporturilor a vorbit despre protestul de la metrou

Potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, la metrou nu poate fi vorba despre o grevă sau un protest spontan. Acesta a lăsat de înțeles faptul că dintre cei care au participat la protest, nu ar fi angajați ai metroului.

„Această acţiune a fost profund ilegală. Noi de altfel am sesizat DNA pentru ceea ce credem că sunt elementele constitutive ale mai multor infracţiuni, nu este o grevă, nu este nici măcar un protest spontan, sunt nişte cetăţeni, unii angajaţi ai metroului, unii credem că nu, care au blocat funcţionarea metroului, pur şi simplu”, a spus Cătălin Drulă, la Digi24.

Pe baza informațiilor primite de către Cătălin Drulă, printre manifestanți se aflau și persoane care nu erau angajați ai metroului, iar cei care lucrează pentru Metrorex, ”cel puțin o parte, dacă nu toți, nu erau în timpul lucrului”.

„Domnul Rădoi are un pic de experienţă şi ştie că este interzisă greva, mai ales prin legea stării de alertă. (…) Practic, aseară, împreună cu un fel de galerie de fotbal au hotărât când se taie curentul pe şina de tren, coboară şi dimineaţa nu mai pot circula trenurile”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Protestul de ieri de la metrou a afectat peste 250.000 de bucureșteni
Protestul de ieri de la metrou a afectat peste 250.000 de bucureșteni

Care a fost reacția sindicaliștilor

După declarațiile publice făcuite de ministrul Transporturilor, sindicaliștii au reacționat pe pagina de Facebook.

”Domnule ministru, sindicatul suntem noi, respectiv toți salariații Metrorex. Dacă dumneavoastră ne amenințați noi ne vede nevoiți să vă promitem că nu stăm cu mânile în sân”, se arată în mesajul sindicaliștilor.

Totodată, sindicaliștii i-au mulțumit lui Cătălin Drulă datorită atitudinii avute, astfel că aceasta a reușit să îi unească și mai tare.

”Ce ați reușit să faceți azi, lucru pentr care vă mulțumim. Ați reușit să strângeți nu 900 de salariați în metrou, ci peste 2.000 de salariați care au fost răspândiți pe toată lungimea metroului. Ați reușit prin amenințările dumneavoastră să creați o unitare și o solidaritate demnă de invidiat. Am învățat să ignorăm manipulările. amenințările și să facem ceea ce este corect.

Prin comportamentul arătat întregii țări, comportamentul plin de ură care doar a instigat la violență că nu sunteți calificat pentru funcția pe care o dețineți. Vă mulțumim pentru că am învățat cel mai important lucru, colegii sunt cei pe care ne putem baza în  orice situație și toți împărțim același ideal”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook de către sindicaliști.

Urmăriți Impact.ro și pe