Ministrul Sănătății, anunț important despre evoluția pandemiei. În ce stadiu se află, de fapt, România

Diana Radu / 22.05.2020, 20:24

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut un anunț important în ceea ce privește evoluția pandemiei în România. Potrivit, ministrului de o săptămână și jumătate numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a început să scadă.

Ministrul Sănătății, despre pandemie: „Suntem într-o fază descrescătoare a curbei”

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre situația privind rata de infectare din România. Nelu Tătaru a declarat că ne aflăm întro fază descrescătoare în care numărul cazurilor a început să se diminueze. Ministrul a mai precizat că astăzi, 22 s-a văzut cel mai bine acest lucru în comparație cu zilele trecute.

„Am avut un număr mai mic (n.r. de cazuri noi) şi alatăieri, am avut mai mare ieri, astăzi am avut mai mic. Noi gestionăm un anumit moment al relaxării într-un interval de două până la zece zile. Orice simptomatologie pentru infectarea COVID poate apărea din a doua până în a zecea zi a infecţiei. Aşteptăm trecerea celor zece zile şi atunci putem spune că efectul a fost masiv ca infectare sau transmitere în comunitate sau un efect care a putut fi gestionat şi ne putem permite un alt tip de relaxări”, a afirmat ministrul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi.

ministrul sanatatii, anunt, pandemie, romania
Ministrul Sănătății, despre pandemie: „Suntem într-o fază descrescătoare a curbei”

Cu toate că numărul noilor cazuri de infectare a început să scadă, ministrul Sănătății spune că nu ne putem bucura încă, deoarece pericolul nu a trecut definitiv. „Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o perioadă şi o fază descrescătoare a curbei, este vizibilă, o avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate, vrem să rămână aşa”, a spus Nelu Tătaru.

În momentul de față 200 de pacienți se află internați în spitalele din România la terapie intensivă, iar numărul celor infectați este 17.712 de cazuri în total. În ceea ce privește bilanțul deceselor, acesta a ajuns la 1166. Astăzi, au fost înregistrate doar patru cazuri noi.

„Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi şi să gestionăm mai bine situaţia care va veni, în măsura în care acel test sau acel studiu pe care îl pregătim pentru vară, de seroprevalenţă, să ne arate că avem o marjă din populaţie imunizată şi să putem gândi mai relaxat pentru momentul toamnă-iarnă”, a mai spus Tătaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI