Ministrul Justiției, reacție neașteptată despre Alina Bica. Unde se află, de fapt, fosta șefă DIICOT

Raluca Juncu 28.11.2019, 14:06
Ministrul Justiției, reacție neașteptată despre Alina Bica. Unde se află, de fapt, fosta șefă DIICOT

Ministrul Justișiei a făcut referiri cu privire la posibila locație în care s-ar putea afla Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, în contextul în care ieri, Tribunalul București a expus sentința definitivă în dosarul în care aceasta este condamnată. În eventualitatea în care Alina Bica va fi găsită, aceasta va trebui să ispășească o pedeapsă de patru de ani de închisoare cu excutare într-un dosar în care este acuzată de săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

Alina Bica a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar de favorizare a făptuitorului, după ce procesul s-a reluat de la zero, în urma contestației cu privire la constituirea completului de cinci judecători. Decizia magistraților este una definitivă. Bica se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii.

Ce spune Ministrul Justiției despre dosarul Alinei Bica. Unde se află ea?

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a declarat că regretă situația fostei șefe a DIICOT și că instituția pe care o conduce se va ocupa de toate procedurile necesare extrădării sale. Alina Bica a fost secretar de stat în perioada mandatelor deţinute la Ministerul Justiţiei de Cătălin Predoiu.

„Ieri (n. red. miercuri) am aflat vestea privind decizia în cazul fostulu secretar de stat Bica. Nui am niciun alt semnal oficial, Ministerul Justiţiei îşi exercită atribuţiile indiferent de persoană.

Dacă nu mă înşel, e într-o ţară europeană. În Spania parcă, nu? Dacă e pe teritoriul unui stat european, funcţionează reglementările necesare ca Ministerul Justiţiei să facă proceduri de extrădare. Ne vom exercita atribuţiile indiferent de ce persoană este vorba”, a spus Cătălin Predoiu, potrivit mediafax.ro.

El a precizat, potrivit hotnews.ro, că mai devreme sau mai târziu Ministerul Justiției se va ocupa de aducerea tuturor fugarilor înapoi în România. Alina Bica este dată acum în urmărire internațională de Poliția Română.

„Într-o notă strict personală, deşi nu e cazul, nu pot decât să regret această situaţie”, a mai completat Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei.

Urmăriți Impact.ro și pe