Alina Bica, condamnată la 4 ani de închisoare după rejudecare. Unde se află acum fosta șefă DIICOT

Raluca Juncu 27.11.2019, 13:36
Alina Bica, condamnată la 4 ani de închisoare după rejudecare. Unde se află acum fosta șefă DIICOT

Anunț de ultimă oră! Alina Bica, fostul lider al DIICOT a fost condamnată azi la patru ani de închisoare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis ca pedeapsa Alinei Bica să fie de patru ani cu executare. Procesul s-a reluat de la zero, în urma contestației cu privire la constituirea completului de cinci judecători. Decizia magistraților este una definitivă.

Alina Bica, fosta sefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a primit verdictul după rejudecarea apelului în dosarul în care aceasta fusese condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului.

Potrivit informațiilor vehiculate în presă, cu o zi înainte sa plece Elena Udrea din Costa Rica a plecat și Alina Bica din același loc. Potrivit unor surse citate de către Antena 3, Alina Bica s-ar fi mutat acum în Spania.

Condamnare definitivă pentru fosta șefă a DIICOT

„În majoritate: Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpata Bica Alina Mihaela şi de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015. În baza art.275 alin. (2) Cod procedură penală obligă apelanta intimată inculpată Bica Alina Mihaela la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluţionarea apelului declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, rămân în sarcina acestuia. În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 217 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27 noiembrie 2019. Cu opinia separată în sensul admiterii apelului declarat de inculpata Bica Alina Mihaela împotriva sentinţei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015, al desfiinţării sentinţei penale apelate şi, în rejudecare, în baza art. 396 alin. 5 raportat la art.16 alin.1 lit.b teza I Cod procedură penală, al dispunerii achitării inculpatei Bica Alina Mihaela pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului prevăzută de art. 269 Cod penal”, se arată în minuta instanței, potrivit g4media

Elena Udrea și Alina Bica în Costa Rica. Foto: Digi24
Elena Udrea și Alina Bica în Costa Rica. Foto: Digi24

Alina Bica este dată în urmărire internațională, după ce în anul 2017 a plecat din Costa Rica și a fondat Amris International Lawyers SLP, o companie de avocatură în Spania. Plecarea ei a avut loc cu doar o zi înainte ca Elena Udrea să se întoarcă în România. Cele două bune prietene fugiseră în țara din America Centrală din cauza problemelor cu legea.

Urmăriți Impact.ro și pe