Ministrul Finanțelor, chemat în Parlament pentru a da explicații: „Constatăm că face declaraţii aiuristice în spaţiul public”

Gabriela del Pupo 14.02.2022, 13:53
Ministrul Finanțelor, chemat în Parlament pentru a da explicații: „Constatăm că face declaraţii aiuristice în spaţiul public”

USR anunță că îl va chema pe Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, în Parlament pentru a da explicații în privința declarațiilor cu care a ieșit în spațiul public. Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al partidului, spune că Florin Cîțu și Marcel Ciolacu se țin de „bambilici politic” la televizor și că ministrul Finanțelor ar fi depășit de funcție.

„Constatăm că face declaraţii aiuristice în spaţiul public”

USR consideră că Adrian Câciu nu face față funcției și acest fapt face loc unor dezbateri în spațiul public între liderii celor 2 mari partide din coaliția de guvernare, PNL și PSD. Anunțul a fost făcut în urma unei întâniri a Biroului Politic Național al partidului.

„Am mai decis astăzi în Biroul Naţional să îl chemăm pe ministrul Câciu în Parlament. Grupul USR îl va chema la Ora ministrului. Constantăm că face declaraţii aiuristice în spaţiul public. Vedem neînţelegeri între cei doi lideri ai coaliţiei de guvernare la aceste chestiuni care ţin de fiscalitate, inflaţia e scăpată de sub control şi dl Ciolacu şi Cîţu se ţin de bambilici fiscal. Mediul de bussiness are nevoie de predictibilitate, oamenii trebuie să ştie ce se întâmplă cu finanţele, cu bugetul de stat, cu banii lor”, a afirmat Ionuţ Moşteanu.

Impozitele ar putea creste in Romania. Ministrul Finantelor
Stanga: Adrian Caciu, ministrul Finantelor. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Nici Virgil Popescu, ministrul Energiei, nu scapă de explicații

Ionuț Moșteanu a anunțat că USR nu va renunța la demersul de a-l chema pe Virgil Popescu să dea explicații în Parlament, chiar dacă acesta a avut un discurs întrerupt în momentul în care s-a dezbătut moțiunea simplă depusă împotriva sa. Incidentul cu George Simion, care l-a agresat pe Popescu, a făcut ca explicațiile ministrului Energiei să fie întrerupte. Ionuț Moșteanu spune că îl va chema pe Popescu la „Ora ministrului” pentru ca acesta să își continue explicația pentru haosul facturilor la energie.

„Îl vom chema pe ministrul Virigil Popescu la Ora ministrului la Camera Deputaţilor. Săptămâna trecută, din cauza acelor acte de huliganism, ministrul Popescu nu a mai apucat să dea explicaţii în parlament. Le cerem să bage la vot în comisii şi în plen PLX 606/2021 proiectul USR prin care am propus scăderea TVA de la 19 la 5%, creditul fiscal pentru companii”, spune liderul USR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...