Ministrul Finanțelor a făcut anunţul mult aşteptat de aceşti români. Se dau bani de la stat

Iancu Andreea 24.04.2021, 09:43
Ministrul Finanțelor a făcut anunţul mult aşteptat de aceşti români. Se dau bani de la stat

O categorie de români ar urma să primească bani de la stat, după ce ministrul Finanțelor a făcut un anunț important despre bugetul pentru 2021. Oficialul român a vorbit despre cei vizați de noua măsură a instituției pe care o conduce, menționând că deocamdată sunt puse la bătaie 303 milioane de lei. Astfel, o parte dintre cetățeni ar putea beneficia de ajutor din partea statului.

Ministrul Finanțelor a anunțat în ce condiții se pot primi bani de la stat

Pandemia a lovit puternic mai multe sectoare ale economiei, mediul de afaceri fiind grav afectat de situația epidemiologică globală. În acest context, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, vine cu o veste importantă pentru o parte dintre români, care urmează să beneficieze de bani de la stat pentru a depăși această perioadă dificilă. Potrivit unei postări publicate pe pagina personală de Facebook a oficialului român, au fost deja înmânate primele 11 acorduri de finanțare uno companii selectate pentru proiecte de investiții pe schemele de ajutor de stat pe care Ministerul Finanțelor le administrează. Acestea ating o valoare totală de peste 303 milioane de lei.

În total, investițiile ajung la 610 milioane de lei și reprezintă o nouă gură de aer pentru afaceri și economia din România. Decizia anunțată de către Alexandru Nazare va genera crearea unui număr de 1.300 de locuri de muncă. Principalele domenii ce urmează să beneficieze de aceste scheme de ajutor de la stat sunt cele ale industriei prelucrătoare, alimentare, de sănătate, dar și de dezvoltare de software.

Am înmânat astăzi primele 11 acorduri de finanţare, în valoare totală de peste 303 milioane lei, companiilor selectate pentru proiectele de investiţii pe schemele de ajutor de stat administrate de Ministerul Finanţelor. Valoarea totală a investiţiilor este de 610 milioane lei. Acestea vor genera un număr de 1.338 noi locuri de muncă în domeniul industriei prelucrătoare, alimentare, a serviciilor de dezvoltare de software şi de sănătate, a scris ministrul Finanţelor, într-o postarea pe Facebook.

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor Publice foto - Facebook
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor Publice
foto – Facebook

Companiile românești, încurajate să apeleze la schemele de ajutor

Totodată, chiar dacă anul acesta încă resimțim efectele lui 2020 și ale pandemiei, ministrul susține că bugetul pentru 2021 este menit să încurajeze desfășurarea de activități în companiile private și crearea de noi locuri de muncă pentru români. Astfel, schemele de ajutor, deși reprezintă un efort economic pentru stat, ar ajuta bugetul României prin contribuțiile care s-ar întoarce în urma activităților susținute. Schemele de ajutor vor rămâne în continuare deschise pentru companiile românești, încurajate de către oficialul român să aplice pentru bani de la stat. Astfel, se dorește stimularea investițiilor și creșterea competitivității din punct de vedere economic.

Înmânarea acordurilor de finanţare de astăzi către companiile beneficiare reprezintă un semnal pozitiv pentru dezvoltarea economică a ţării noastre. În acest sens, încurajez în continuare companiile româneşti să aplice pentru schemele de ajutor de stat, care rămân deschise, în vederea stimulării investiţiilor şi creşterii competitivităţii economice, a mai scris Nazare

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI