Ministrul Educației, despre reluarea cursurilor: „Chiar și în scenariile cele mai sumbre, vom încheia anul școlar”. Ce măsuri ar putea să ia pentru elevi

Redacția IMPACT 08.04.2020, 09:41
Ministrul Educației, despre reluarea cursurilor: „Chiar și în scenariile cele mai sumbre, vom încheia anul școlar”. Ce măsuri ar putea să ia pentru elevi

Ministrul Educației a făcut noi precizări, foarte importante, despre ce se va întâmpla cu acest an școlar. Monica Anisie susține că lucrurile se vor desfășura normal, pe cât este cu putință, în situația dată.

Ministrul Educației, despre reluarea cursurilor: „Chiar și în scenariile cele mai sumbre, vom încheia anul școlar”

Anul școlar 2019-2020 a fost pus sub un mare semn al întrebării, în ultima perioadă. După izbucnirea crizei sanitare și în țara noastră, au existat incertitudini și în ceea ce privește atât simulările pentru examenele naționale. Dar și legate de situația profesorilor din România, respectiv a salariilor acestora.

Ministrul Educației, despre reluarea cursurilor Chiar și în scenariile cele mai sumbre, vom încheia anul școlarCe măsuri ar putea să ia pentru elevi
Monica Anisie, ministrul Educației, a făcut precizări foarte importante despre situația anului școlar în curs

Însă, Monica Anisie, șefa de la Educație, a precizat că nici elevii sau părinții acestora nu trebuie să aibă motive de îngrijorare. Structura anului școlar în curs a fost modificată, astfel încât să devină mai flexibilă. Elevii nu se mai deplasează fizic în unitățile de învățământ din întreaga țară de câteva săptămâni.

Totuși, aceștia sunt în permanentă legătură cu profesorii și turorii, primind astfel și teme. În lipsa orelor de curs din clasă, și profesorii s-au adaptat contextului actual. Ministrul Educației a garantat în acest mod că elevii nu vor nu nevoiți să repete acest an școlar. Este un scenariu sumbru, pe care mulți l-au luat deja în considerare. Și examenele naționale vor fi susținute la timp, fiind vorba despre probele de Capacitate și Bacalaureat.

Ce măsuri ar putea fi luate pentru elevi

„În orice situație, chiar și în scenariile cele mai sumbre, în orice situație, noi vom încheia anul școlar 2019-2020”, a precizat Monica Anisie, potrivit Digi24.

Într-un interviu acordat recent, Monica Anisie a susținut că elevii care nu au notele necesare pentru încheierea mediilor din cel de-al doilea semestru, le vor primi după ce cursurile se vor relua. De asemenea, marți, ministrul Educației a anunțat că examenele naționale ar putea să aibă loc în luna iulie. Nu vor avea însă probe care să includă materia din semestrul al doilea.

„În această perioadă de pandemie, aproximativ 3 milioane de elevi se află acasă și își continuă învățarea de acasă.”, a mai menționat ministrul Educației.

Urmăriți Impact.ro și pe