Ministrul Educației, declarații importante privind reluarea cursurilor! Când ar putea elevii să revină la școală. Video

Diana Radu 07.04.2020, 14:17
Ministrul Educației, declarații importante privind reluarea cursurilor! Când ar putea elevii să revină la școală. Video

Ministrul Educației, Monica Anisie va susține marți la ora 14:00 o nouă declarație de presă în care va discuta despre perioada în care se vor relua cursurile. Reamintim faptul că ministrul a precizat că săptămâna aceasta o să revină cu câteva variante în ceea ce privește continuarea anului școlar.

Ministrul Educației, despre reluarea cursurilor

Update: Monica Anisie a anunțat că nu a fost stabilită o dată exactă în care vor fi reluate cursurile. Scenariul actual prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență, însă totul depinde de evoluția pandemiei. De asemenea, examenul de Bacalaureat ar putea avea loc în luna iulie.

„Pentru a ne proteja sănătatea suntem nevoiți să stam în casă, Comitetul de Uregență a luat hotărârea de a suspeda cursurile pentru două săptămâni. Iohannis a dat stare de urgență iar cursurile au rămas suspendate. MEC a fost în strânsă legătură astfel încât să fie păstrat contactul între școală și elevi. Suntem conștienti că există comune în care elevii nu au acces, în acest caz am realizat un parteneraiat cu televiziunea română. Am început să asiguram tablete pentru elevii defavorizați. Demersurile MEC nu se vor opri aici”, a spus ministrul Educației.

Ministrul Educației a precizat că examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea, iar situația școlară a elevilor se va încheia cu minim două note plus teza. Subiectul pentru teze vor fi concepte în funcție de ceea ce s-a predat până pe 11 martie 2020. Simulările pentru examenele naționale au fost anulate prin ordin de ministru.

„Am urmărit ce se întâmplă în celelalte stale europene pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm în funcție de evoluția pandemiei (…).Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei. Scenariul prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență, pentru ca elevii și profesorii să fie în siguranță. Examenele ar putea fi organizate în iulie. Examenul de bac nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările și olimpiadele. Situația școlară a elevilor se va încheia cu minum două note la care se adaugă nota din teză. Înscrierile la grădiniță vor fi anulate momentan”, a mai spus ministrul Educației.

Monica Anisie a mai precizat că salariile profesorilor nu vor fi diminuate în acestă perioadă, însă e nevoie ca aceștia să țină legătura online cu elevii în vederea pregătirii acestora.

„Admiterea la licență se va organiza după susținerea examenului de bacalaureat. Vreau să mai precizez că toate aceste măsuri pot suferi modificări în funcție de hotătrârile pentru Situațiile de Urgență. Trebuie să ne exersăm una dintre cele mai importante virtuți, răbdarea (…) Salariile profesorilor nu vor fi diminuate”, a încheiat ministrul Educației.

În ceea ce privesc simulările pentru exmene, Monica Anisie a declarat că acestea nu vor fi organizate din cauza pandemiei. Ca alternativă vor fi puse la dispoziție niște teste de antrenament și un barem, astfel încât elevii să se poată autoevalua singuri acasă. De asemenea, ministrul Educației a spus că nu ia în calcul varianta înghețării anului școlar în curs.

ministrul educatiei, monica anisie, anunt, examene, reluarea cursurilor
Ministrul Educației, despre reluarea cursurilor
„Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul, iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (…) MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale”, a susținut Monica Anisie, într-o intervenție pe postul Realitatea Plus.
Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe