Ministrul Educației consideră că școala online este un dezastru. Care ar fi singurul câștig al acestei perioade

Ana Anitoiu 16.08.2021, 14:08
Ministrul Educației consideră că școala online este un dezastru. Care ar fi singurul câștig al acestei perioade

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala online este un dezastru și că toți elevii au avut de pierdut. Oficialul susține că în toată perioada în care nu s-au făcut cursuri cu prezență fizică a existat un singur câștig.

Ministrul Educației, despre școala online

Sorin Cîmpeanu a declarat duminică seară că din perspectivă educațională, școala online este un ”dezastru”. Ministrul Educației consideră că există consecințe și de tulburări socio-comportamentale sau bullying, deoarece lipsește socializarea.

”Educația online se poate face doar acolo unde există conectivitate, echipamente și acolo unde există savoir-faire, unde există acea știință de predare online din partea cadrelor didactice. Lucruri care au lipsit, unele într-o mică măsură, altele într-o foarte mare măsură. Eu cred că, pe parcursul acestei perioade de online, aproape toţi elevii au avut de pierdut.

Din perspectivă educaţională, este un dezastru. Nu a ieșit și trebuie să avem curajul să spunem acest lucru. Mai avem și alte pierderi – tulburări socio-comportamentale, emoționale, multiplicarea unor situaţii de violenţă, de bullying în şcoli. Există foarte multe consecințe, nu numai educaționale, în lipsa socializări” a spus oficialul la B1 TV.

Ministrul Educatiei considera ca scoala online este un dezastru
Un elev facand scoala online

Ministrul Educației, despre câștigul pe care l-a adus școala online

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu, care a spus recent că vrea ca școala să înceapă pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, cu câteva excepții, este de părere că școala online a adus un câștig în România.

”Este adevărat că avem o consolidare accelerată a competențelor digitale atât în rândul elevilor, cât și în rândul cadrelor didactice. Este un câștig al acestei perioade”, a spus ministrul.

Care dintre elevi vor face școală online din toamnă

În ciuda faptului că își dorește ca toți elevii să intre în sălile de clasă începând din 13 septembrie, Sorin Cîmpeanu a precizat că unii dintre ei vor face în continuare școală online. Este vorba despre cei care au contraindicații certificate medical sau comorbidități.

”Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu, argumente pentru începerea școlii cu prezență fizică

Cât despre restul elevilor, ministrul Educației a argumentat de ce consideră că aceștia vor putea merge la școală în noul an școlar, ce va începe la data de 13 septembrie.

”Bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limita de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ în raport cu orice altă categorie de personal,

bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare. Am dreptul să manifest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta în evoluţia epidemiologică”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...