Ministrul Educației a făcut public cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar. Ce este, de fapt, învățământul hibrid

Madlen Moraru 22.07.2020, 14:29
Ministrul Educației a făcut public cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar. Ce este, de fapt, învățământul hibrid

Ministrul Educației și Cercetării a făcut public cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar. Elevii, profesorii, dar și părinții au aflat în acest mod ce urmează să se întâmple. Având în vedere că pandemia de coronavirus (COVID-19) este în continuare, în plină desfășurare, în România, au fost luate decizii de ultimă oră.

Ministrul Educației a făcut public cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar

Monica Anisie, șefa Ministerului Educației a făcut un anunț de ultim moment, legat de începerea noului an școlar. Reprezentanții guvernamentali își doresc ca noul an școlar să debuteze în septembrie. Există însă anumite schimbări, pentru că va fi introdus un nou sistem, și anume învățământul hibrid.

Pandemia cu noul virus este momentan departe de-a se fi sfârșit. Din acest motiv, reprezentanții de la Educație vor să reorganizeze învățământul românesc. Situația va fi de așa natură încât elevii vor fi nevoiți să meargă la școală, în mod fizic, dar prin rotație. Anunțul făcut de Monica Anisie e unul fără precedent și a venit în această miercuri. În acest sistem de învățământ hibrid, o parte din elevi vor continua să facă cursuri online, pe când alții se vor deplasa în sălile de clasă.

Ministrul Educației a făcut public cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar. Ce este, de fapt, învățământul hibrid
Ministrul Educației a publicat cel mai probabil scenariu pentru anul școlar viitor

Ce este, de fapt, învățământul hibrid

„Văzând situaţia epidemiologică la momentul acesta, care este o situaţie destul de gravă, cred că cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică. Numai că trebuie să ne pronunţăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să ştim exact cum va evolua situaţia epidemiologică, pentru că observaţi şi dumneavoastră, în spaţiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor. De aceea, aş face un apel către populaţie să respecte distanţarea fizică, să poarte mască şi în felul acesta să ne protejăm cu toţii, să nu ajungem să ne îmbolnăvim”, a susținut Monica Anisie, miercuri, potrivit Mediafax.

Începerea noului an școlar din septembrie, cu toate normele de distanțare prevăzute, va putea fi posibilă dacă elevii vor respecta aceste condiții. Măsurile de carantinare vor fi aplicate și în cazul în care vor fi sesizați elevi asimtomatici sau cu febră, fie în cazul profesorilor.

Urmăriți Impact.ro și pe