Ministrul de Finanțe, avertisment crunt! Este posibil ca românii să dea banii înapoi pentru pensii și alocații

Mirabela Vasile 22.09.2020, 15:08
Ministrul de Finanțe, avertisment crunt! Este posibil ca românii să dea banii înapoi pentru pensii și alocații

Ministrul de Finanțe vine cu un avertisment crunt! Florin Cîțu a venit cu o bombă ascunsă cu privire la pensiile și alocațiile românilor. Guvernantul PNL vine cu amenințări și subliniază ca dacă amendamentele PSD vor trece la proiectul de rectificiare bugetară, e un adevărat pericol. Milioane de cetățeni ieșiti la pensie care au primit majorarea de 14% ar putea fi obligați să dea banii înapoi. De asemenea, copiii și adolescenții cu alocații mărite de 20% ar trebui să facă aceleași lucruri.

Ministrul de Finanțe vine cu un avertisment crunt pentru pensionari și copii

”S-ar putea ca trecerea acestei legi să îi facă pe oameni să dea banii înapoi”, spune Cîțu.

Este război între membri Executivului și Partidul Social Democrat. Guvernul a declarat că nu mai are fonduri, iar majorările pensiilor și alocațiilor au fost făcute cu mari sacrificii. Totodată, PSD a depus la Parlamen o serie de amendamente care spune că acele creșteri să fie date potrivit legilor în vigoare.

Ministrul PNL a declarat că dacă amendamentul PSD va trece de Parlament, atunci pensionarii vor trebuie sa dea banii inapoi.

”Am crescut pensiile şi au fost deja plătite şi pensiile si alocaţiile cu cea mai mare sumă pe care am văzut-o la pensii şi să ştie toată lumea. În aceste amendamente nu există surse de finanţare. O acțiune care nu are niciun sens în acest moment, nu are niciun sens pentru că deja pensiile au fost crescute. Apar tot felul de alte probleme. S-ar putea ca trecerea acestei legi să îi facă pe oameni să dea banii înapoi, sunt tot felul de nebunii legislative”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Citu a facut anuntul
Florin Citu a facut anuntul

Zi decisivă în Parlament. Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile românilor

De asemenea, astăzi este o zi importantă pentru români. Parlamentul dă votul pe rectificarea bugetară, după ce a venit cu modificări importante. Este vorba despre majorarea pensiilor cu 40 la sută, bani mai mulţi pentru profesori, fonduri suplimentare pentru programul Startup Nation, dar și pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Proiectul politic ar veni cu mai multe avantaje românilor. Liderii social-democrați au propus și votat o serie de amendamente prin care au reîmpărțit fondurile.

Chiar dacă Executivul propunea o majorare a pensiilor cu doar 14 procente, pesediștii au adoptat un amendament care obligă guvernul să mărească punctul de pensie cu 40%. Mai mult decât atât, proiectul rectificării bugetare mai prevede majorarea salariilor profesorilor din acest an și nu din 2021, așa cum vrea Guvernul.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe