Ministrul de Finanțe, anunț important! Ce trebuie să facă românii pentru a obține amânarea ratelor bancare

Andrei Cezar 06.04.2020, 22:24
Ministrul de Finanțe, anunț important! Ce trebuie să facă românii pentru a obține amânarea ratelor bancare

Ministrul de Finanțe a făcut un anunț important pentru românii care doresc să obțină amânarea ratelor la bănci. Cei care sunt afectați de criza financiară și vor să amâne plata retelor pot solicita acest lucru începând de astăzi. Florin Cîțu a declarat, după ședința de guvern, că normele de aplicare a ordonanței de urgență au fost publicate în Monitorul Oficial.

Ce trebuie să facă românii pentru a obține amânarea plăîții ratelor la bănci

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat, în urma ședinței de guvern din această seară, că toți românii care doresc să amâne plata ratelor la bănci, pot solicita acest lucru chiar de azi. Normele de aplicare a OUG 37/2020 au intrat deja în vigoare, odată cu publicare lor în Monitorul Oficial.

„Începând de azi, românii pot să solicite amânarea ratelor”, a declara Florin Cîțu.

El solicită tuturor băncilor să analizeze cu celeritate toate cererile venite de la clienții care întâmpină dificultăți în a-și achita creditele.

„În următoarele 45 de zile, românii au timp să depună cereri pentru amânarea ratelor”, a mai adăugat ministrul Finanțelor, potrivit Digi24.

Cei care nu știu cum să aplice pentru amânarea achitării ratelor vor avea la dispoziție un site

Românii care nu știu cum să aplice pentru amânarea ratelor pot accesa, începând de marţi, un portal online pentru a semnala problemele cu care se confruntă și a cere lămuriri a spus ministrul de Finanțe.

„Companiile care vor să beneficieze de această amânare au 45 de zile la dispoziţie, din acest moment. În acelaşi timp, pentru că normele au fost făcute de Ministerul Finanţelor Publice, de mâine (marţi, 7 aprilie 2020 – n.r.) punem la dispoziţie un portal online unde cetăţenii care au întâmpinat dificultăţi în acest demers pot să ne scrie şi vom vedea dacă putem să soluţionăm şi să venim cu soluţii”, a anunțat Florin Cîţu luni, la ședința de guvern, potrivit Agerpres.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/1569061726602716/?t=53

Urmăriți Impact.ro și pe