Ministrul de Finanțe, anunț despre pensii care îi va bucura pe toți românii! „Nu de la 1 septembrie, ci de la…”

Redacția IMPACT 17.02.2020, 16:09
Ministrul de Finanțe, anunț despre pensii care îi va bucura pe toți românii! „Nu de la 1 septembrie, ci de la…”

Luni a început audierea miniștrilor din Guvernul Orban 2, care se vor întinde pe parcursul a trei zile, mai exact până miercuri. Comsiile reunite de specialitate ale Parlamentului a oferit un aviz negativ luni pentru renominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de Ministru al Finanțelor Publice.

Florin Cîțu, repins de pentru funcția de Ministrul al Finanțelor Publice

Florin Cîțu a spus în timpul audierilor sale că pensiile ar fi trebui mărite de la începutul acestui an, nu începând cu data de 1 septembrie, precizând că în buget sunt prevăzuți bani pentru majorarea lor, scrie G4media.

Luni, la audierea ministrului propus pentru Finanțele Publice s-a lăsat cu scandal. Totul a început cu ironiile aduse încă de la înceutul alocuțiunii lui Florin Cîțu, care au continuat ulterior cu discuții aprinse venite din partea lui Cosette Chichirău, dar și cele venit din partea lui Eugen Teodorovici.

„Continuă în 2020 programul de împrumut. Știți foarte bine că strategia de planificare a împrumuturilor a fost publicată anul trecut în august, anul acesta o vom publica în martie.

Eugen Teodorovici participa la audierea lui Florin Cîțu în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, luni, 17 februarie 2020. Foto: Inquam Photos / George Calin
Eugen Teodorovici participa la audierea lui Florin Cîțu în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, luni, 17 februarie 2020. Foto: Inquam Photos / George Calin

Aș vrea să vă spun pe ce se duc aceste împrumuturi. Se plătesc lunar cheltuieli de personal de 9 miliarde de lei, pensii de peste 10 miliarde, se asigură subvențiile pentru agricultori. Aceste sunt cheltuieli pe care le facem lunar.

Vom conecta casele de marcat la sistemul ANAF, un lucru simplu care nu a vrut să se facă până acum”, este o parte din discursul lui Florin Cîțu, susținut luni în comisia de audiere.

Interlocutorii lui l-au atacat dur pe Cîțu. Aceste dialoguri în contradictoriu nu sunt, de altfel, fără precedent între fostul și actualul Ministru al Finanțelor Publice.

„Mi-aș dori foarte mult să spuneți ce ați făcut pentru informatizarea sistemului ANAF până acum. Am văzut ieri un coleg liberal care vorbea cum Brătianu și-a sacrificat avuția pentru a promova România. Dumneavoastră faceți invers. Vindeți ce are România. Cei care s-au apropiat de ceea ce Brătianu a făcut am fost noi, cei din Partidul Social Democrat. La OUG 114 nu ați venit cu un studiu de impact, să ne spuneți cu date ce a fost rau și ce s-a schimbat”, a spus Eugen Teodorovici, senator PSD și fost ministrul al Finanțelor Publice.

Urmăriți Impact.ro și pe