Ministrul de Externe al Rusiei l-a atacat pe Volodimir Zelenski. „Și ce dacă este evreu? Hitler avea și sânge evreiesc”

Beatrice Dumitru 02.05.2022, 10:50
Ministrul de Externe al Rusiei l-a atacat pe Volodimir Zelenski. „Și ce dacă este evreu? Hitler avea și sânge evreiesc”

Vladimir Putin a declarat război Ucrainei pe 24 februarie, descriindu-l drept o „operație militară specială” de dezarmare a țării din estul Europei și de îndepărtare a liderilor pe care i-a numit drept neonazişti, însă NATO și aliații săi consideră acest motiv al Moscovei doar un pretext pentru o invazie. Ministrul rus de Externe l-a atacat dur pe președintele Ucrainei Volodimir Zelenski.

„Și dacă Volodimir Zelenski este evreu?”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a atacat Ucraina și pe președintele acesteia, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat unei televiziuni italiene. Acesta a afirmat că liderul de la Kiev nu poate promova pacea între cele două țări, deși au avut loc mai multe runde runde de negocieri.

Justificând apelul lui Putin de a „denazifica” Ucraina atunci când a început războiul, Serghei Lavrov a susținut că nu contează faptul că Volodimir Zelenski este evreu, deoarece acest lucru nu elimină elementele naziste din țara sa. Acesta a făcut referire la o teorie nedovedită conform căreia dictatorul german Adolf Hitler ar avea posibili strămoși evrei și africani, notează The Independent.

Ministrul de Externe al Rusiei l-a atacat pe Volodimir Zelenski. „Și ce dacă este evreu? Hitler avea și sânge evreu”
Volodimir Zelenski, atacat de ministrul rus de Externe.

Și ce dacă Volodimir Zelenski este evreu? Faptul nu neagă elementele naziste din Ucraina. Cred că și Hitler a avut sânge evreu. Unii dintre cei mai răi antisemiți sunt evrei. Zelenski poate promova pacea între state dacă încetează să mai dea ordine forțelor sale naziste care se învecinează cu criminalitatea”, a declarat Serghei Lavrov.

„Occidentul  fură banii Rusiei”

De la declararea războiului, liderii ucraineni l-au numit adesea pe președintele rus un Hitler din noua era pentru agresiunea sa neprovocată, mai ales după ce trupele sale au bombardat locul Memorialului Holocaustului Babyn Yar de la Kiev. „Este, pur și simplu, un comportament nazist. Nici măcar nu pot califica acest lucru în alt mod”, declara liderul ucrainean după incident.

Serghei Lavrov a mai acuzat Ucraina că folosește mercenari și ofițeri militari occidentali, fără a prezenta vreo probă care să susțină afirmațiile sale, înainte de a acuza Occidentul că „fura” banii Rusiei, prin sancțiunile pe care le-a impus țării sale, subliniind că „vrem doar să asigurăm securitatea ucrainenilor pro-ruși din estul țării”.

De asemenea, ministrul rus a mai afirmat că Moscova nu a întrerupt niciodată eforturile de a negocia un acord internațional care să împiedice folosirea armelor nucleare în războaiele viitoare. El a adăugat că Volodimir Zelenski și-a schimbat frecvent poziția în negocierile dintre Ucraina și Rusia, „el nu ia în serios discuțiile, le sabotează în mod deliberat”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...