Ministrul care va fi dat afară din Guvern. Nu a ieșit bine la evaluare și a fost implicat în scandaluri

Ana Anitoiu 08.08.2022, 11:33
Ministrul care va fi dat afară din Guvern. Nu a ieșit bine la evaluare și a fost implicat în scandaluri

Un ministru va fi dat afară din Guvernul Ciucă, după ce nu a ieșit bine la evaluare și a fost implicat în mai multe scandaluri, în timpul mandatului său. Alți doi miniștri vor fi înlocuiți. Fiecare dintre partidele coaliției – PNL, PSD și UDMR, va face câte o astfel de modificare.

Care dintre miniștri va fi dat afară din Guvern

În urma unei evaluări, unul dintre miniștrii care vor fi înlocuiți ar fi cel al Sportului, Eduard Novak, la decizia UDMR, chiar dacă liberalii l-ar fi dat afară pe Cseke Attila, care are banii de la Dezvoltare, conform unor surse politice citate de antena3.ro.

În afară de Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, ar urma să fie înlocuiți și un ministru de la PSD și altul de la PNL, care n-au ieșit bine la evaluare.

Ministrul care va fi dat afara din Guvern
Eduard Novak. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

În ce scandaluri a fost implicat ministrul care va fi dat afară

În timpul celor șase luni de mandat, Eduard Novak a fost implicat în mai multe scandaluri. În primul rând, într-o emisiune TV, ministrul Sportului a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române!”.

Un alt scandal în care a fost implicat Eduard Novak este legat de Campionatul de Natație de la Budapesta. La întoarcerea în țară a sportivilor români, ministrul Sportului nu l-a menționat pe Robert Glință, în ciuda faptului că înotătorul era prezent la aeroport. Mama tânărului a transmis un mesaj dur la adresa oficialului.

Un alt moment controversat în care a fost implicat ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria, când oficialul a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

Lui Eduard Novak i se mai impută şi faptul că a semnat recent un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Acest ordin a provocat nemulțumire în lumea sportului românesc.

De altfel, conform unor surse politice citate de Antena 3, Eduard Novak nu ar avea o imagine bună nici în cadrul partidului din care face parte, UDMR. El ar fi ofensat conducerea formațiunii politice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...