Ministerul Sănătății: Al doilea caz de variolă maimuţei în România

Badea Violeta 14.06.2022, 15:33
Ministerul Sănătății: Al doilea caz de variolă maimuţei în România

A apărut al doilea caz de variola maimuței în România, informează Ministerul Sănătății. De data aceasta este vorba despre un bărbat, în vârstă de 32 de ani, care s-a prezentat la o clinică medicală din Capitală săptămâna trecută. În urma investigațiilor, medicii au constatat că pacientul este infectat cu variola maimuței. Iată în ce stare se află bărbatul!

Alertă medicală în România. Un nou caz de variola maimuţei, diagnosticat în Capitală

A apărut un nou caz de variola maimuţei marți, 14 iunie, în țara noastră. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 32 de ani. Conform informațiilor transmise de Ministerul Sănătății, pacientul s-ar fi prezentat, săptămâna trecută, la o clinică medicală din București, deoarece se simțea rău.

Din păcate, în urma investigațiilor de laborator, acesta a aflat că are variola maimuței, o infecție periculoasă cu simptome precum febră, dureri de cap şi erupţii cutanate.

La începutul acestei luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunța un total de 780 de cazuri de variola maimuţei confirmate în laboratoare medicale din 27 de ţări non-endemice. În România au fost depistate marți, 14 iunie, primele cazuri.

Doi romani au fost diagnosticati cu variola maimutei
Doi romani au fost diagnosticati cu variola maimutei

Primul pacient din România diagnosticat cu variola maimuței are 26 de ani

​Ministerul Sănătăţii a raportat marți, 14 iunie, primul caz de variola maimuţei din țara noastră. Este vorba tot de un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din București.

„Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună”, a transmis Ministrul Sănătăţii, într-o informare.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Sănătății au mai transmis că pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Bărbatul este internat în acest moment, dar nu a fost dezvăluit și numele spitalului, din motive evidente ce ţin de confidențialitatea bărbatului.

„Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, a mai transmis Ministrul Sănătăţii.

Cei doi pacienți diagnosticați cu variola maimuței în țara noastră vor sta în izolare timp de 21 de zile de la momentul apariției simptomelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...