Ministerul Sănătății a luat o decizie de urgență. Măsura care se reia din 12 iulie, după creșterea cazurilor Covid-19

Ana Anitoiu 09.07.2022, 18:42
Ministerul Sănătății a luat o decizie de urgență. Măsura care se reia din 12 iulie, după creșterea cazurilor Covid-19

Ministerul Sănătății a luat o decizie de urgență, în contextul în care numărul de noi cazuri de Covid-19 crește alarmant. Instituția a anunțat că începând de marți, 12 iulie, se va relua o activitate la care se renunțase în ultima perioadă.

Ce decizie a luat Ministerul Sănătății

O adresă ce a fost trimisă de Direcția de Sănătate Publică București, sâmbătă dimineață, către managerii de spitale, arată o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri noi de îmbolnăvire. Managerii au fost rugați să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19.

Prin urmare, spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu noul coronavirus trebuie să le refacă. Săptămâna trecută a fost o creștere de aproape 8.000 de noi îmbolnăviri și este așteptată o nouă creștere.

În acest context, Ministerul Sănătății a anunțat că începând de marți va reveni raportarea zilnică a numărului de noi cazuri de COVID-19, după o pauză de aproximativ o lună. Luni, va fi făcută o nouă raportare săptămânală a situației din țară.

Ministerul Sanatatii a luat o decizie de urgenta
Masti de protectie. Foto: unsplah.com

Ministrul Sănătății, despre creșterea numărului de noi cazuri Covid-19

Recent, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus într-o conferință de presă că România, la fel ca alte țări europene, trece printr-un moment de creștere rapidă a numărului de noi cazuri de COVID-19, dar că acest lucru nu pune probleme asupra sistemului de sănătate.

Ministrul Sănătății a precizat atunci că această creștere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 este cauzată de subvarianta BA5 a coronavirusului, ce este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală. Alexandru Rafila a mai declarat atunci că la începutul lunii august s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri noi e COVID-19 pe zi, acesta fiind scenariul pesimist.

Managerul unui spital: „Avem un nou val de Covid-19”

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babes” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a spus că este clar că România se confruntă cu un nou val de COVID-19. Medicul a recomandat, la fel ca Alexandru Rafila, respectarea măsurilor de protecţie cu privire la transmiterea SARS-CoV-2.

„Numărul de cazuri de COVID e într-o creştere extrem de abruptă. Asta se vede prin creşterea de trei-patru ori a numărului de prezentări la camera de gardă, la noi, a pacienţilor cu COVID cât şi din numărul de testări zilnice care se face la centrul de testare şi la centrul de evaluare din cadrul spitalului. E clar că avem un nou val”, a spus, sâmbătă, Simin Florescu, conform news.ro.

Totuși, medicul a precizat că pacienții cu COVID-19 care ajung la terapie intensivă din cauza infecţiei provocate de SARS-CoV-2 nu sunt „deocamdată” într-un număr „copleşitor”. Simin Florescu a adăugat că cele mai expuse persoane sunt cele nevaccinate sau vaccinate cu doar două doze, în urmă cu un an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...